Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Vojniški vrtec kot mercedes med avtomobili

Po mukah in težavah je Občina uspela vrtec ne le dokončati, ampak tudi vrhunsko opremiti
Prisrčen program, ki so ga malčki z vzgojiteljicami, vzgojitelji in drugimi kulturnimi delavci (posebej za to otvoritev je vokalna skupina In spiritu zapela venček otroških pesmi) pripravili ob otvoritvi vrtca Mavrica Vojnik, je bil pika na i dolgoletnim željam po novem, prostorsko primernem vrtcu. Zdaj so po letih »razselitve« (nekaj skupin je več let gostovalo v starem župnišču, zadnje leto pa so malčke gostili tudi v Osnovni šoli Vojnik) v matični enoti v Vojniku spet vsi skupaj.

 

Gradnja vrtca še zdaleč ni potekala brez zapletov. Kmalu po začetku gradnje so se težave, ki jih je takrat čutil gradbinec CM Celje, opazile pri hitrosti gradnje vrtca. Dinamiko gradnje je zato kmalu prevzela občina sama in iskala primerne podizvajalce, ki bi gradnjo dokončali. »Gradnja nam je res naredila kar nekaj sivih las, a s pravim pristopom do izvajalca smo delo dokončali. Vidimo, da vsi v okolici niso bili tako uspešni, zato smo toliko bolj ponosni,« je povedal župan Beno Podergajs. »Cela občinska ekipa se je res trudila, še posebej vodja projekta Vesna Poteko, da smo se dogovarjali s podizvajalci, jim zagotavljali direktna plačila. Po tej strani sem hvaležen CM Celju, da je bil tak sogovornik. Če bi nasprotoval in kompliciral, ne bi mogli sklepati aneksov in gradnje ne bi mogli dokončati, tako pa smo prišli do cilja, za katerega smo vsi živeli.«

 

»Rada naštejem naše pridobitve,« je uvodoma pojasnila ravnateljica vrtca Simona Žnidar. »Na voljo imamo 15 novih igralnic, večnamenski prostor, športno igralnico, številne dodatne prostore. Zdaj bomo lahko razvijali številna področja, ki jih prej nismo mogli.« Z novim letom bo zaživela še ena igralnica, s katero upajo, da bodo v celoti zadostili potrebam staršev, saj se z otvoritvijo vrtca čakalna doba ni nič skrajšala. »Čaka jih še veliko, sprejeli pa jim bomo še 14. Vendar pa vsi na listi čakajočih niso občani občine Vojnik. Za naše občane je trenutno dovolj prostora.«

 

Kot je še dodala ravnateljica, so se kljub temu, da je novi vrtec v primerjavi s prejšnjim zares velik, malčki in vzgojitelji navadili na nove prostore. »Že vsi dobro vemo, kje je kdo. Tudi telovadnica, ki je res dobro opremljena, je že v uporabi.« Ljubko opremljene so tudi igralnice, pri čemer so pazili, da so tako obstoječe kot nove igralnice po opremi enake. Nežna zelena barva označuje skupne prostore, namenjene uslužbencem, barvita razgibanost pa je »zaščitni znak« zunanjih igralnih površin, ki v večini gledajo ravno proti domu upokojencev. Nov vrtec bo tako popestril tudi vsakdan varovancev v Špesovem domu.

 

Ob otvoritvi sta se ravnateljica in župan za pomoč še posebej zahvalila ravnateljici šole Majdi Rojc ter župniku Antonu Pergerju, ki sta v prostorski stiski sprejela otroke pod svojo streho. Zahvala pa je bila namenjena tudi vsem staršem, malčkom in zaposlenim, ki so ob gradnji pokazali veliko mero potrpežljivosti.

 

Rozmari Petek

Foto: Jure Vovk

 

Oglejte si tudi