Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 24.07.2017

oblačno
Ponoči in zjutraj bo pretežno jasno, občasno ponekod zmerno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, ob morju 23 stopinj C.
18°C | 25°C
torek, 25.07.2017
16°C | 22°C
sreda, 26.07.2017
10°C | 26°C
četrtek, 27.07.2017
12°C | 28°C
Opozorila
Sobota, 22.7.2017 ob 16h
V nedeljo sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev.
18°C
25°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Šolstvo Vrtec

V babičini kuhinji


VRTEC

| |
17.03.2014      21:22
A A

V babičini kuhinji


S tem naslovom je Vrtec Mavrica iz Vojnika predstavil primere dobre prakse na sejmu Altermed, kjer sodelujejo vsako leto.


Babičina kuhinja vrtca Mavrica Vojnik na Altermedu.
Babičina kuhinja vrtca Mavrica Vojnik na Altermedu.
Deli:

Vzgojno delo v našem vrtcu temelji na spoznanju, da bogato in spodbudno učno okolje omogoča otroku izkušnje, ki so pomembne za ves njegov razvoj - vseživljenjsko učenje.

Velikokrat si postavimo vprašanje,kako otrokom privzgojiti odgovorno vedenje, pozitiven odnos do …

Otrokom je potrebno postavljati smiselne zahteve in postavljati probleme, pri katerih so aktivni udeleženci in pridobivajo izkušnje, spoznanja ter jih čustva tako angažirajo in pripeljejo do aktivnega učenja.

Prepletli smo zdrav način prehranjevanja s preteklostjo, izročilom in ljudskimi običaji.

Tako smo si zadali naslednje naloge, ki smo jih do sedaj realizirali;

  • Nabiranje kostanja in peka ter kuhanje le tega.
  • Prehrana ob Martinovem času - priprava polnjenih jabolk.
  • Tradicionalni slovenski zajtrk - priprava medenjakov in polnozrnatih žemljic.
  • Ob aktivnostih na temo zdrava prehrana smo pripravili zelenjavno juho, jabolčno čežano, polnozrnate palačinke ter spoznavali in uživali različne vrste čaja (kamiličen, bezgov, lipov) ter zeliščne čaje iz naše gredice, sladkane z medom.
  • Trenje orehov, lešnikov in prepevanje ljudskih pesmi ob tem.
  • Pripravimo in posušimo sadje - sadni krhlji.
  • Spoznavanje jedi, ki so zaznamovale predprazničen in prazničen čas - priprava kvašenih parkeljnov, medenjakov ob Miklavžu, priprava različnih piškotov, sadni kruh.
  • Obisk kmetije in spoznavanje krušne peči ter priprava kruha.

 

Ob tem projektu smo se povezali z našo okolico in spoznavali dediščino naših prednikov ter se aktivno vključili v proces priprave različnih avtohtonih slovenskih jedi.

Ob tem so bili otroci aktivni soudeleženci procesa in so vzpostavljali pozitivne interakcije z vsemi odraslimi osebami, ki so sodelovale v tem procesu.

 

 

Strokovni delavki: Romana Suholežnik in Petra Narobe ter otroci

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vojnik!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Ogledalo
Številka: 115
Izšla: 19.06.2017
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
Julij 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1
23.07.2017
Danes ni dogodkov.
26.07.2017 | Ostalo
Repair Cafe

Bodite prvi pri oddaji mnenja.