Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Utrinki iz naših igralnic

Mesec oktober se je začel s tednom otroka, ki je letos nosil naslov Razigran uživaj dan. To je bilo naše vodilo ves teden. Ključna sporočila v tednu otroka so bila: igra ti pomaga razvijati domišljijo, igra ti krepi telo, igra spleta prijateljstva in igra nas povezuje.

Naj lepe sanje postanejo resničnost,

naj življenje dobi nove priložnosti za vse,

kar nas dela srečnejše in mirnejše. 

Naj bodo poti varne in vsi, ki so z nami, dobri. 

Mali in veliki iz Vrtca Mavrica Vojnik


Zelo veseli smo bili predstave Buča Debeluča, ki smo jo z zanimanjem spremljali. Predvsem smo bili veseli in navdušeni, da nas je Buča Debeluča obiskala v vrtcu in to v vseh enotah.

V oktobru smo se posvetili predvsem spremembam v naravi in opazovanju sprememb v okolju. Otroci so nadvse radi sodelovali v aktivnostih, ki so zajemale iskanje in prinašanje plodov iz narave. Raziskovali smo bližnjo okolico, gozd, travnik. Mlajši otroci so nabirali listke na travi pred vrtcem, ali so skupaj s starši prinašali v vrtec kostanj, buče, listke, storže.

Slovenski tradicionalni zajtrk

Vsak tretji petek v novembru obeležujemo Dan slovenske hrane in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Tako smo v našem vrtcu ta dan obeležili tudi letos. Otroci so ta dan imeli za zajtrk kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Ves teden pa smo se ob dejavnostih pogovarjali o zdravi prehrani.

Veseli v novih prostorih v enoti Frankolovo

Na naši enoti smo neskončno veseli in hvaležni, da smo dobili čudovit, sodoben  vrtec, v katerem se igramo, raziskujemo, ustvarjamo in se imamo lepo. Prostori vrtca so prijazni tako otrokom kot strokovnim delavce in staršem, saj imamo veliko in razgibano avlo z garderobo s pridihom gozda. Imamo nov večnamenski prostor za rekreativne namene ter svetle igralnice s prehodom na odprte in zaprte terase, ki nam nudijo široke možnosti različnih aktivnosti. Otroški živ žav je že zapolnil vse prostore vrtca, kjer  se počutimo dobro, varno, prijetno, predvsem pa razigrano.

Tekst in foto: Irena Štravs, strokovni delavci enote Frankolovo




Oglejte si tudi