Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Projekt pasavček v vrtcu Danijelov levček

Naše podeželsko okolje nam nudi mnogo priložnosti za potepanja po okolici. Da so ta naša potepanja varna, skozi vso šolsko leto namenjamo veliko pozornosti tudi prometni vzgoji.
 Zato smo se letos vključili v projekt Pasavček, saj se zavedamo, da je varnost otrok tako v vrtcu kot tudi v prometu na prvem mestu in velikega pomena..

Na podlagi smernic uvodnega izobraževanja smo  si zastavili dva temeljna cilja:

  • navajanje otrok  na pravilno in dosledno uporabo varnostnih pasov,
  • ozaveščanje  staršev otrok o pomembnosti rabe varnostnih

pasov za varnost otrok.

K  sodelovanju v projektu  smo poleg staršev in starih staršev otrok povabili policista Aleša, ki nam je pokazal uniformo in opremo, ki jo uporablja pri svojem delu. Pogovorili smo se o varnem ravnanju v prometu in si za zaključek ogledali še policijski avto.  Otrokom je bilo najbolj všeč, da so  lahko sedli vanj ter vključili sireno in luči.

 

Obiskali pa sta nas tudi Tajina mamica, ki nam je kot medicinska sestra pokazala, kako ravnamo v primeru različnih poškodb ter, ga. Čakš, ki nam je prinesla odsevne brezrokavnike.

 

 Poleg tega smo sodelovali še s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu na občinski ravni ter preko plakatov in izdelkov otrok, z vsebinami in cilji projekta  ozaveščali tudi ostale otroke in sodelavce našega vrtca ter njihove starše.

 

Ob zaključku projekta so bili rezultati zelo spodbudni, saj so bili otroci v avtomobilih redno privezani.

Naučili smo se: RED JE VEDNO PAS PRIPET, in to pravilo tudi dosledno upoštevajo in nanj opozarjajo tudi starše ter jih »zatožijo« v vrtcu, če se ne pripnejo tudi sami.

Vsem, ki ste nam pomagali pri izvedbi projekta, se iskreno zahvaljujemo.   

 

                                                                           Renata Koštomaj

Oglejte si tudi