Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Kako praznujemo in se pripravljamo na praznike?

Priprave na praznike smo začeli z adventnimi delavnicami v domu sv. Jerneja, kjer nas vsako leto z veseljem sprejmejo. Povabili smo naše družine in si izdelali adventne venčke. Ob koncu našega srečanja pa smo ob pesmi imeli tudi blagoslov.
Teden kasneje nas je v vrtcu obiskal sv. Miklavž. Ustavil se je v vsaki skupini, nas prijazno nagovoril ter nas obdaril, česar smo bili še posebej veseli. Vsak dan v decembru smo odpirali adventne naloge, se učili biti strpni, prijazni in dobri do svojih bližnjih in drugih ljudi. Posejali smo žito in opazovali njegovo rast. Slikali smo praznično mesto ter razstavili naša likovna dela v Knjižnici Vojnik. Pripravili smo praznični bazar.

Okrasili smo božično drevo pred knjižnico Vojnik, na Božičnem Vojniku, kjer smo tudi letos sodelovali pri razstavi naših jaslic, božično drevo v našem skupnem prostoru v vrtcu in na koncu postavili še jaslice. Tik pred prazniki smo igrali Božično zgodbo ter odkrivali skrivnost božične noči.

V vrtcu za praznovanje sv. Treh kraljev pripravimo koledovanje in se spomnimo, s čim so pred več kot 2000 leti kralji obdarili Jezusa. Izdelali smo si najlepše krone, si jih nadeli na glavo ter tudi mi stopali k jaslicam. Ob sklepu božičnega časa na svečnico smo gostili naše drage stare starše, dedke in babice, ki so z nami preživeli dopoldne. Otroci so po kratkem nastopu z njimi izdelali svečnike ter se igrali. Vsi smo bili zadovoljni in hvaležni, da lahko drug drugemu (vnuk staremu staršu in obratno) z drobnimi dejanji, pozornostjo in ljubeznijo prižigamo LUČ v življenju.

Tekst:  Lucija Lenarčič

Foto: arhiv vrtca

Oglejte si tudi