Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Pravljično dogajanje pred vrtcem Mavrica

Pravljično dogajanje na sejmu vojniškega vrtca Mavrica je tudi letos popestril zdaj že tradicionalni bazar vrtca Mavrica, ki se je odvijal v četrtek, 11. decembra 2014, pred vrtcem.

Na bogato obloženih stojnicah je bilo moč videti in izbirati izdelke izpod rok pridnih in ustvarjalnih otrok, njihovih staršev in vzgojiteljev. Tako so bili na voljo izdelki, primerni za zimski in praznični čas – sveče, marmelade, piškoti, božično-novoletni okraski, pogrinjki, voščilnice itn. Našle so se tudi didaktične in družabne igre ter precej majhnih pozornosti.

 

Poleg pravljičnih stojnic smo lahko spremljali tudi zanimiv pravljični program, ki so ga pravljična bitja povezala v pravljično zgodbo. Pravljično vzdušje so tako pričarali vrtčevski pevski zbor, majhni in še manjši plesalci plesne šole »Pleši z mano« ter skupina mažoretk s Frankolovega. Da je bila zabava, kot se reče, so vzgojiteljice pripravile še pravljični disko, kjer se je ob glasbi in plesu odvijal pravi mali »after party«. Vsi, ki jih je kljub vsemu še zeblo, in vsi, ki so potrebovali malo okrepčila, so se lahko podkrepili s sadjem, toplim čajem in domačimi piškoti.

 

Pravljično popoldne se je prevesilo v pravljični večer, ki se je zaključil kot pravljica s srečnim koncem. S pomočjo otrok, staršev in vseh dobrih ljudi smo namreč ponovno zbrali nova sredstva za nove cilje vrtčevskega sklada, ki pomaga, da je otroštvo vseh naših malčkov vsaj tu in tam del pravljice.

Zato še enkrat hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali risati, pisati, peti, plesati ali igrati ta pravljični bazar.

 

Maja Črepinšek

Foto: Maja Črepinšek

 

Oglejte si tudi