Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Zimska šola v naravi šestošolcev OŠ Vojnik in Frankolovo

Od ponedeljka, 11. januarja, do petka, 15. januarja 2016, smo bili šestošolci Osnovne šole Vojnik in Osnovne šole Antona Bezenška Frankolovo v zimski šoli v naravi na Rogli. Namen je bil, da se tisti, ki so prvič stali na smučeh, naučijo smučati, drugi pa svoje znanje nadgradimo.
V ponedeljek zjutraj smo iz avtobusa le še pomahali staršem in se odpeljali novemu smučarskemu znanju naproti.

Prvi dan na smučišču sta nam na žalost odnesla veter in sneg, smo pa lahko igrali družabne igre, brali in se družili. Da pa naši želodčki niso bili lačni, so nam kuharji in kuharice v hotelu Planja vsak dan postregli z okusno hrano. V torek je bilo vse pripravljeno za spust po belih strminah. Zelo smo uživali. S smučišča smo prišli tako utrujeni, da ni nihče nasprotoval polurnemu počitku, ki je sledil. Popoldne smo smučali, od 17. ure dalje pa je bila ura in pol rezervirana za različne dejavnosti: od ogleda filma, pohoda pa do adrenalinskega sankanja.


Vsak naslednji dan smo se pridno učili novih smučarskih spretnosti, v sredo zvečer pa smo odšli še v diskoteko. Tam smo se lahko naplesali. Sošolec je imel rojstni dan, zato smo mu vsi zapeli Vse najboljše. V petek nas je čakala predstavitev za starše, kjer je vsak pokazal svoj napredek. Spustiti se po tisti strmini, ni bilo kar tako. Učitelji so bili dovolj potrpežljivi, nas spodbujali, učenci pa nismo obupali. Zato lahko vsak izmed nas, ki smo bili v šoli v naravi, reče: »Znam smučati!« Sledila je še podelitev priznanj, nato pa smo odhiteli domov o vsem pripovedovat staršem. Bil je nepozaben teden, ki bo še dolgo ostal v našem spominu.


Pia Vrečko, 6. a, OŠ Vojnik

 

Oglejte si tudi