Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Zbor članov Združenja borcev za vrednote NOB Vojnik-Dobrna

V petek, 1. aprila 2016, je v prostorih OŠ Vojnik potekal zbor članov Združenja borcev za vrednote NOB Vojnik-Dobrna. Med povabljenimi sta bila tudi župan Občine Vojnik, Branko Petre, in predsednica KS Vojnik, Lidija Eler Jazbinšek.

V uvodnem nagovoru Albina Coceja, predsednika Združenja borcev za vrednote NOB Vojnik-Dobrna, je bilo povedano, da združenje šteje okrog 151 članov, vsekakor pa je vsak novi član zelo dobrodošel. Predsednik je dosedanje delo ocenil kot zelo uspešno in zadovoljno, obenem pa začrtal nove poti k uspešnemu delu tudi v tekočem letu. Izpostavljena je bila zavest, h kateri moramo biti usmerjeni, to pa je vsekakor ohranjanje vrednot NOB in temeljnih načel človeškega življenja, kot so: poštenje, solidarnost in tovarištvo.

V nadaljevanju je župan Občine Vojnik, Branko Petre, vse prisotne lepo pozdravil in pohvalil dosedanje požrtvovalno delo članov zbora, obenem pa poudaril, da si tudi v prihodnje želi kakovostnega dela in medsebojnega sodelovanja. Prav tako je po uvodnem pozdravu Lidija Eler Jazbinšek poudarila pomembnost ohranjanja tovarištva in širjenja zavesti o solidarnosti naroda.

Aktivnosti društva so izjemne, od raznih prireditev na širšem področju posvečene NOB, komemoracij ob prvem novembru, spominskih slovesnosti, iskanja in ohranjanja zgodovinskih resnic, zelo lepa gesta pa je ob koncu leta, ko obiščejo bolne in starejše nad 80 let.

Treba je poudariti, da združenje, ob materialni podpori občin, skrbi tudi za spominska obeležja in grobišča iz NOB. V razpravi je bilo podano mnenje, s katerim so se udeleženci vsekakor strinjali; in sicer je prisotna želja po večjem sodelovanju z osnovnimi šolami, saj so prav otroci in mladina tista skupina, kjer je potrebno začeti z aktivnim seznanjanjem vrednot NOB in širitvijo zavesti o pomenu tovarištva. Tako se bodo vrednote ohranjale in predajale iz roda v rod ...

Na srečanju in v družbi prijetnih ljudi je slavil tudi dolgoletni član Jurček Korošec, ki mu je za njegov visoki jubilej čestital tudi župan in mu zaželel predvsem zdravja ter da bi še dolgo ostal tako čil in krepak.

Tekst in foto: Dragica Jezernik

Oglejte si tudi