Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Uspešni devetošolci OŠ Vojnik

Tudi šolsko leto 2014/2015 se končuje, zato se vam predstavljajo učenci, ki so bili pri svojem delu v vseh devetih letih šolanja najuspešnejši. Ti učenci so tudi županovi nagrajenci. Župan Branko Petre jim je čestital, zaželel uspešno delo v nadaljevanju šolanja in podelil spominska darila na valeti v petek, 12. junija 2015.
Aljaž Amon 

Sem ponosen učenec devetega a-razreda. Že od malega se ukvarjam z najrazličnejšimi dejavnostmi. Vseh devet let šolanja sem se udeleževal matematičnega tekmovanja za Vegovo priznanje, od šestega razreda pa tudi tekmovanja iz logike, kjer sem bil na državnem tekmovanju. Tekmoval sem v robotiki, kjer sem bil z ekipo na več tekmovanjih in z njih prinesel tudi medalje. Poleg tega se ukvarjam z najrazličnejšimi športi. Treniral sem od košarke in rokometa pa vse do juda, na koncu sem se odločil za kolesarstvo, ki je že tri leta zame najljubši šport, pri katerem sem tudi uspešen. Že tri leta sem tudi zaveden gasilec pri PGD Škofja vas, kjer smo z ekipo osvojili že kar nekaj pokalov, predvsem pa radi pomagali občanom in vsem drugim, ki so potrebovali pomoč. Za nadaljnje šolanje sem se odločil za Gimnazijo Lava (evropski oddelek), saj menim, da mi je pisan na kožo.

 

Maruša Boršič

Prihajam iz Nove Cerkve. Uspešno sem zaključila vsa leta osnovne šole. Že sedem let sem članica Prostovoljnega gasilskega društva Nova Cerkev, s katerim dosegamo odlične rezultate na različnih tekmovanjih. Aprila letos smo se udeležili kvalifikacij za gasilsko olimpijado na Poljskem, kjer smo osvojili odlično tretje mesto, a se na olimpijado žal nismo uvrstili. V prostem času sodelujem tudi pri skupini Vera in luč Nova Cerkev. Sem zelo energična, dobrovoljna oseba, obožujem živali in se rada družim s prijatelji. Šolanje bom nadaljevala na Gimnaziji Celje – Center (smer predšolska vzgoja), saj si že od malega želim postati vzgojiteljica.

 

Sara Božnik

Prihajam z Dobrne. Letos zaključujem deveti razred, drugo leto pa bom šolanje nadaljevala na Srednji šoli za kemijo, elektrotehniko in računalništvo (smer kemijski tehnik). Na osnovno šolo bom imela lepe spomine, saj sem devet let z veseljem hodila v šolo, se družila s sošolci in spoznavala veliko novih stvari. Najraje pa sem se učila matematiko in kemijo. Že od prvega razreda sem se udeleževala raznih tekmovanj, na katerih sem osvojila ogromno priznanj. Moji največji uspehi so zlato Vegovo priznanje, zlato Preglovo priznanje, srebrno Dominkovo priznanje, srebrno priznanje iz Vesele šole, srebrno Cankarjevo priznanje. Kljub vsem šolskim obveznostim sem imela tudi nekaj prostega časa, ki sem ga preživljala aktivno. Šest let sem obiskovala glasbeno šolo v Velenju, kjer sem igrala klavirsko harmoniko in pela v pevskem zboru. Preizkušala sem se tudi v različnih športih, od plavanja do košarke, zdaj pa že štiri leta treniram tenis. Upam, da bom tudi v srednji šoli in pozneje v življenju tako uspešna, kot sem bila v osnovni šoli.

 

Urh Brežnik

Sem zelo vesel človek, včasih tudi tih. Prihajam iz Nove Cerkve. Skozi vsa leta v osnovni šoli sem bil zelo dober učenec. Sodeloval sem na skoraj vseh tekmovanjih in bil soliden. Že od četrtega leta treniram nogomet v NK Celje. Osvojili smo veliko turnirjev in medalj, bili smo tudi tretji v državi. Ker je nogomet moje veliko veselje, se bom vpisal na Gimnazijo Šiška (oddelek nogomet) v Ljubljani. Upam, da bom nogometni trener ali pa učitelj športne vzgoje.

 

Maja Cehner

Prihajam iz okolice Nove Cerkve. Vsa leta sem bila uspešna učenka. V prostem času se ukvarjam s svojim najljubšim športom – atletiko. Vsa štiri leta na OŠ Vojnik sem se udeleževala atletskih in košarkarskih tekmovanj. V šolskem letu 2013/2014 sem kot članica ekipe postala šolska državna prvakinja v štafeti. Čeprav matematika ni moj najljubši predmet, sem se udeleževala tudi raznih matematičnih tekmovanj. Sem zelo energično dekle, ki se poleg »guljenja« šolskih knjig rado druži s prijatelji. Ker me veselijo jeziki, sem se vpisala na Gimnazijo Lava (smer evropski oddelek).

 

Matej Gobec

Živim v Novi Cerkvi in sem vsa šolska leta opravil z odliko. Ves čas sem obiskoval pevski zbor in se udeleževal različnih prireditev. S pevskim zborom sem bil tudi na Češkem in letos doma gostil češke pevce. Udeleževal sem se različnih tekmovanj, najuspešnejši sem bil na tekmovanju iz znanja kemije, saj sem osvojil srebrno Preglovo priznanje. Udeležil sem se tekmovanj iz znanja matematike, logike, fizike … V letošnjem šolskem letu sem naredil raziskovalno nalogo in z njo osvojil zlato priznanje. Že pet let sem član PGD Nova Cerkev. Letošnjega aprila smo bili tretji na kvalifikacijah za olimpijado na Poljskem. Ekipno smo osvojili tudi veliko drugih medalj, pokalov in priznanj. Šolanje bom nadaljeval na srednji šoli Lava, in sicer v kemijski smeri. Moja želja je, da bi delal v laboratoriju.

 

Jure Hladin

Prihajam iz okolice Nove Cerkve. Uspešen sem že od začetka šolanja, saj na vseh področjih dosegam nadpovprečne rezultate. V letošnjem šolskem letu sem osvojil nekaj bronastih priznanj (kemija, fizika, angleščina). Moj hobi je igranje na odru, saj že štiri leta sodelujem v KUD Zarja Trnovlje - Celje, kjer sem sodeloval že v štirih predstavah. Z igro na odru mislim nadaljevati tudi v prihodnje. Šolanje bom nadaljeval na Gimnaziji Lava (program tehniške gimnazije), česar se že veselim. V spominu na osnovno šolo mi bodo ostali sošolci, s katerimi smo si stali ob strani v dobrem in slabem. Lahko se pohvalim z odgovornostjo, ki mi je bila dodeljena – bil sem namreč predsednik devetega d-razreda, in to mi je bilo v čast, včasih pa tudi v breme, ki so mi ga sošolci uspešno pomagali nositi. Seveda pa ne smem pozabiti učiteljev, ki so nas poučevali vseh devet let.

 

Manica Hostnik

Živim v Zadobrovi. Moja najljubša osnovnošolska dejavnost je pevski zbor, ki ga obiskujem že dolgo časa. Še posebej mi je bil všeč izlet na Češko, kjer smo videli in doživeli veliko novega. S prepevanjem v pevskem zboru želim nadaljevati tudi na naslednji šoli. Udeležila sem se veliko tekmovanj, najbolje mi je šlo na področju logike in angleščine. Doma se najraje igram s svojim psom Diegom in gledam različne TV-serije. Zelo rada potujem, želim si obiskati čim več držav. Za nadaljnje šolanje sem se odločila za I. gimnazijo v Celju (splošni oddelek). Pozneje se želim šolati na področju biologije (farmacija, medicina) ali pa grafičnega oblikovanja, najraje v tuji, angleško govoreči državi. Osnovna šola Vojnik mi bo ostala v posebnem spominu, saj sem tam doživela veliko lepega. Veselim pa se že novih dogodivščin.

 

Gaja Jakop

Prihajam iz Nove Cerkve, za zdaj sem učenka devetega b. Največji letošnji dosežek je, da sem bila izvoljena za predsednico šolskega parlamenta. Dosegla sem zlata priznanja iz angleške, nemške in španske bralne značke. Udeleževala sem se tudi raznih tekmovanj. Že od malega se ukvarjam s plesom – jazz in disco dance. Šolanje bom nadaljevala na l. gimnaziji v Celju.

 

Tjaša Jazbinšek

Prihajam z Gmajne. Vseh devet let sem se udeleževala različnih tekmovanj, predvsem na področjih matematike in logike ter angleščine, sodelovala pa sem tudi v pevskem zboru in šolski košarkarski ekipi. Obiskovala sem Glasbeno šolo Celje, kjer sem osem let igrala kitaro. Zadnji dve leti sem trenirala košarko v KK Vojnik, naslednjo sezono pa bom nadaljevala v ŽKK Konjice. Svoje šolanje bom nadaljevala na Gimnaziji Lava (evropski oddelek), saj me zelo veselijo jeziki, to se mi zdi zelo dobra naložba za naprej.  

                                                                                 

Tjaša Kotnik

Stara sem 14 let. Veselita me nogomet in tek, zato že kar sedem let treniram atletiko, in sicer srednje in dolge proge. Do sedaj sem sodelovala v številnih šolskih krožkih, na tekmovanjih in tudi v izvenšolskih dejavnostih, kot so pevski zbor, lutkovni, plesni ter dramski krožek, tekmovanja iz znanja Vesele šole, Računanje je igra, fizike, matematike, logike, astronomije, kemije, slovenščine in eko kviza. V zanju matematike, logike in Vesele šole sem osvojila tudi mnogo bronastih priznanj ter veliko srebrnih in zlatih priznanj pri angleški in nemški bralni znački. Pri slovenski bralni znački pa sem postala zlata bralka. Osem let sem sodelovala v pevskem zboru, kjer sem preživela veliko lepih dni. Letos sem s sošolko Tijo Pilih pod mentorstvom ge. Tatjane Hedžet naredila raziskovalno nalogo Vpliv vremena na pridelke v kmetijstvu v letu 2014. Sodelovala sem na šolskih športnih tekmovanjih, na primer med dvema ognjema, v atletiki in v nogometu za dekleta. Na področnem ekipnem tekmovanju v atletiki smo osvojile prvo mesto, na državnem pa šesto. Osvojila sem tudi mnogo posamičnih rezultatov na šolskih atletskih tekmovanjih. V prihodnje nameravam obiskovati Ekonomsko šolo Celje (program srednje šole).

 

Adrian Ledl

Prihajam iz najlepšega kraja na svetu – Vojnika. Hodim v deveti razred OŠ Vojnik. Že peto leto igram nogomet v nogometnem klubu NK Šampion Celje in osmo leto igram klavir v Glasbeni šoli Risto Savin v Žalcu. Udeležil sem se mnogih tekmovanj. Svoje šolanje bom nadaljeval na Gimnaziji Celje – Center.

 

Laura Levstik

V osnovni šoli sem bila uspešna učenka. Vsa leta sem sodelovala na matematičnih tekmovanjih, dvakrat sem se tudi uvrstila na regijsko tekmovanje, kjer sem osvojila srebrni priznanji. Zadnji dve leti sem sodelovala na tekmovanja iz fizike, kjer sem se udeležila tudi državnega tekmovanja. Tekmovala sem še v znanju kemije, astronomije, sladkorne bolezni, logike, slovenščine, nemščine in nemške bralne značke. Dve leti sem bila v ekipi robotike, kjer smo sodelovali na tekmovanje FLL Robocup. Obakrat smo se uspešno uvrstili na državno tekmovanje. Sodelovala sem v skupinskem atletskem tekmovanju, kjer sem suvala kroglo. Uvrstile smo se na državno tekmovanje, kjer smo dosegle šesto mesto. Letos sem bila članica skupine Prvaki znanja, s katero smo se uvrstile na regijsko tekmovanje. Že od četrtega razreda igram diatonično harmoniko. V prostem času sem mladinka v PGD Šmartno v Rožni dolini. Šolanje bom nadaljevala na tehniški gimnaziji, nato pa se bom vpisala na študij arhitekture.

 

Gašper Marčič

Zaključujem šolanje na OŠ Vojnik. Vsa leta sem se trudil imeti čim lepši učni uspeh, kar mi je tudi uspevalo. V tem šolskem letu sem kot podpredsednik deloval v šolskem parlamentu. Skupaj z Adamom Wahibijem sva pod mentorstvom gospe Polone Bastič izdelala raziskovalno nalogo z naslovom Odpadna hrana pri šolski malici na Osnovni šoli Vojnik, za katero sva dobila zlato priznanje v kategoriji ekonomija in turizem. Do sedaj sem sodeloval na številnih tekmovanjih, kot so: tekmovanje iz slovenščine, matematike, fizike, kemije ter na področju logike in nemškega jezika. Ker sem vsa leta šolanja sodeloval v slovenski bralni znački, sem to leto postal zlati bralec. Od drugega pa vse do osmega razreda sem obiskoval pouk flavte na Glasbeni šoli Celje. Poleg vseh dejavnostih sem vsa leta šolanja pel v tudi šolskem pevskem zboru. V septembru bom nadaljeval šolanje na Gimnaziji Celje – Center (likovna smer).

 

Jernej Oblonšek

Živim v Veliki Ravni. Vsa leta v osnovni šoli sem opravil z odličnim uspehom. Sodeloval sem na več šolskih tekmovanjih, a najbolj uspešen sem bil pri matematičnih. Sodeloval sem tudi v mednarodnem projektu Comenius. Od sedmega razreda naprej sem bil član šolske folklore. V prostem času sem tudi gasilec in z ekipo sodelujem na številnih tekmovanjih. Igram akustično in klasično kitaro. Za klasično kitaro bom opravil letos šesti razred glasbene šole, in s tem program nižje glasbene šole. Ker me zanimajo naravoslovni predmeti, sem se vpisal na tehniško gimnazijo na ŠŠC v Celju.

 

Tija Ocvirk

Zadnji dve leti šolanja živim v Celju. Skozi celotno osnovno šolo sem se trudila pridobivati čim lepše ocene in z veseljem lahko rečem, da se je moj trud poplačal. V sklopu šole sem se večkrat udeležila tekmovanj iz znanja na različnih področjih in dosegala solidne rezultate. Že kot majhna sem bila zelo razigrana, zato sem pri svojih šestih letih začela trenirati atletiko. Udeležujem se številnih atletskih državnih in mednarodnih tekmovanj, kjer dosegam uspešne rezultate. Zaradi usklajevanja šole s treningi bom septembra šolanje nadaljevala na I. gimnaziji v Celju (športni oddelek).

 

Tadej Oprčkal

Prihajam iz Socke. Vsa leta v osnovni šoli sem opravil z uspehom. Ves čas sem se udeleževal različnih tekmovanj. Osvojil sem več srebrnih Vegovih priznanj in srebrno Stefanovo priznanje. V prostem času se ukvarjam s košarko. Vpisal sem se na tehniško gimnazijo na Šolski center Celje. Osnovna šola mi bo ostala v lepem spominu, saj smo s prijatelji uživali in se imeli lepo.

 

Kristina Petrej

Zaključujem deveti razred. Vseh devet let sem imela zelo lep uspeh in bila zelo uspešna na različnih tekmovanjih (fizika, matematika, biologija, angleščina …). Sem zelo pozitivna, direktna in zgovorna oseba. V prostem času rada poslušam glasbo in se družim s prijatelji. Najbolj me zanimata področji biologije in matematike, zato sem bila na teh tekmovanjih tudi najbolj uspešna. Sodelovala sem tudi na različnih natečajih, taborih, nekaj časa sem igrala za šolsko košarkarsko ekipo in pela v mladinskem pevskem zboru. Šolanje želim nadaljevati na Gimnaziji Lava.

 

Tija Pilih

Zaključujem deveti razred. Vsa leta sem se trudila za lep uspeh, hkrati pa sem se udeleževala tekmovanj iz znanja fizike, kemije, matematike, angleščine, nemščine … Letos sem prejela tri bronasta priznanja: za fiziko, za znanje o sladkorni bolezni in za Veselo šolo. Dobila sem pohvalo iz tekmovanja Vodni detektiv 2015. V sedmem, osmem in devetem razredu sem dobila zlato priznanje iz nemške bralne značke. Skupaj s Tjašo Kotnik sem pod mentorstvom gospe Tatjane Hedžet izdelala raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv vremena na pridelke v kmetijstvu v letu 2014. Šest let sem obiskovala pevski zbor. V prostem času se ukvarjam s plesom. Septembra bom začela hoditi na Srednjo zdravstveno šolo Celje (smer kozmetični tehnik), saj me to veseli in želim na tem področju veliko doseči.

 

Izak Ravnak

Prihajam iz Škofje vasi in sem učenec devetega c-razreda OŠ Vojnik. Letos sem se udeležil mnogih tekmovanj in osvojil zlato priznanje iz nemške bralne značke. Že osmo leto igram violino na Glasbeni šoli Celje. Ukvarjam se tudi s športom. Šolanje bom nadaljeval na Gimnaziji Lava (Šolski center Celje).

 

Lara Ručigaj

Skozi vsa šolska leta sem imela odličen uspeh, udeleževala pa sem se tudi raznoraznih šolskih dejavnosti in tekmovanj. Največji dosežek sta bili dve srebrni Vegovi priznanji. V prostem času treniram plavanje in se družim s prijatelji. Šolanje bom nadaljevala na Gimnaziji Lava.

 

Adam Wahibi

Prihajam iz Vojnika. Vsa leta šolanja na OŠ Vojnik sem bil odličen učenec. Sodeloval sem na večini šolskih tekmovanj. Vsa leta sem sodeloval na tekmovanjih za Vegovo priznanje; v šolskem letu 2013/14 sem osvojil srebrno Vegovo priznanje. Sodeloval sem na tekmovanjih za Cankarjevo priznanje, tekmovanjih iz kemije, fizike, astronomije … V osmem in devetem razredu sem naredil raziskovalni nalogi, v devetem razredu pa sva z Gašperjem Marčičem za raziskovalno nalogo z naslovom Odpadna hrana pri šolski malici na Osnovni šoli Vojnik pod mentorstvom gospe Polone Bastič prejela zlato priznanje. Pel sem v mladinskem pevskem zboru. V mednarodnem projektu Comenius sem zastopal šolo v Turčiji, na Češkem, Poljskem in Slovaškem. Že osem let treniram tenis in šesto leto obiskujem Glasbeno šolo Celje, kjer igram kitaro. Šolanje bom nadaljeval na I. gimnaziji v Celju, kasneje pa bi se rad vpisal na študij medicine ali stomatologije. Osnovna šola Vojnik mi bo vedno ostala v lepem spominu.

 

Nastja Zupanc

Živim v Vojniku. Vseh devet let sem bila v šoli zelo uspešna. Od prvega razreda pojem v pevskem zboru, z zborom sem bila lani na Češkem. Vseh devet let sem brala knjige za bralno značko, v drugi in tretji triadi pa sem sodelovala tudi pri angleški in nemški bralni znački. Od predmetov imam najraje slovenščino in angleščino, na teh področjih sem osvojila tudi nekaj priznanj. Dosegla sem nekaj bronastih Vegovih in Dominikovih priznanj, priznanj na področju logike … Osvojila sem veliko bronastih Cankarjevih priznanj, najbolj ponosna sem na zlato Cankarjevo priznanje, ki se ga osvojila lani, in srebrno priznanje iz znanja angleščine. V prostem času se rada družim s prijatelji, preberem kakšno dobro knjigo, sodelujem pa tudi v domačem prostovoljnem gasilskem društvu. Vpisala sem se na I. gimnazijo v Celju, OŠ Vojnik pa mi bo ostala v lepem spominu, saj sem tam spoznala veliko dobrih prijateljev, nabrala veliko izkušenj in spoznala ljudi, ki so mi dali motivacijo za naprej.

 

Nataša Zupanc

Vsa šolska leta sem bila uspešna. Udeležila sem se tekmovanj iz angleščine, matematike in nemščine. Ves čas sem sodelovala pri pevskem zboru, s katerim smo imeli več nastopov. Šolanje bom nadaljevala na Srednji šoli za kemijo, elektrotehniko in strojništvo (smer kemijski tehnik), saj me poklic kemijskega tehnika zelo veseli. Na šoli se bom udeležila raznih tekmovanj in krožkov. Upam, da bom tudi tam odlična.      

 

Hana Žerjav

Vsa leta sem bila uspešna učenka. Vsako leto sem se udeležila matematičnega tekmovanja in osvojila tudi bronasto Vegovo priznanje, prav tako na tekmovanjih iz logike in angleščine. Udeležila sem se tudi tekmovanj o sladkorni bolezni, fiziki, astronomiji, pri slovenščini pa sem osvojila bronasto Cankarjevo priznanje. Že od sedmega razreda sem tekmovala v nemški bralni znački, kjer sem osvojila zlato priznanje, in v španski bralni znački, kjer sem osvojila srebrno priznanje. Že od drugega razreda obiskujem Glasbeno šolo Celje, kjer sem prva štiri leta igrala prečno flavto, zdaj pa sem že četrti razred klavirja. Ves čas sem bila zelo uspešna pri pouku glasbene teorije. Za nadaljnje šolanje sem si izbrala Gimnazijo Lava (evropski oddelek), saj me zelo veselijo jeziki. V prihodnosti si želim študirati angleščino.

 

Maša Žgajner

V šoli sem imela lep uspeh. Sodelovala sem na različnih tekmovanjih: iz znanja fizike, kemije, matematike, Vesele šole, angleščine … Na tekmovanju Vesela šola sem dosegla srebrno priznanje. Treniram atletiko in dosegam dobre rezultate. V prostem času se rada družim s prijatelji in pogledam kakšen dober film. Ker še ne vem, kaj bi v življenju postala, sem se vpisala na I. gimnazijo v Celju. Osnovna šola Vojnik mi bo zagotovo ostala v zelo lepem spominu.

 

Ema Žilavec

Vseh devet let sem bila odlična. Udeležila sem se dveh tekmovanj na višji ravni, in sicer tekmovanja iz logike v sedmem razredu in tekmovanja za Vegovo priznanje letos. Osvojila sem tudi bronasto Cankarjevo priznanje in bronasto priznanje v tekmovanju iz angleščine. V prostem času rada pojem in poslušam glasbo, zato sem vseh devet let sodelovala v šolskem pevskem zboru.

 

Oglejte si tudi