Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Prireditev v počastitev slovenskega kulturnega praznika na OŠ Vojnik

Učenci OŠ Vojnik so pripravili lepo prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, in sicer v sredo, 6. 2. 2013, za učence razredne stopnje, v četrtek, 7. 2. 2013, pa za učence predmetne stopnje in starejše prebivalce v Špesovem domu.
V želji, da pomen kulturnega praznovanja približamo učencem vseh starosti, smo se delavci šole odločili, da pripravimo kulturno prireditev za vse učence, poleg tega pa se pogovorimo o bontonu na prireditvah. Program so pripravili Mladinski pevski zbor OŠ Vojnik z mentorico Emilijo Kladnik Sorčan, 3. skupina devetošolcev z mentorico Mileno Jurgec in učenci 3. b razreda z razredničarko Anko Krajnc, za koordinacijo pa je poskrbel Gregor Palčnik.

Za razredno stopnjo je bila prireditev v avli šole, za predmetno pa v Kulturnem domu Vojnik. Pevci so predstavili lep program pesmi, ki so se jih naučili na pevskih vajah v letošnjem šolskem letu. Devetošolci so pripravili avtorsko dramsko predstavitev, v kateri so prikazali podobnost in razlike v življenju Orfeja in Franceta Prešerna, tretješolci pa so vse razvedrili z deklamacijo, igranjem na harmoniko in ljudskimi plesi. Prireditev sta povezovala devetošolca Anja in Aljaž. Vsi sodelujoči so se zelo potrudili in prispevali velik delež k prijetnemu praznovanju.

Milena Jurgec

Oglejte si tudi