Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Raznolikost za lažje učenje

Zbirka receptov praznične peke

Kot popestritev prazničnih dni so učenci za sprostitev od šolskega dela, občutek domačnosti, povezanosti ter vonja po praznikih sodelovali v skupnem šolskem projektu, v katerem so prispevali in menjavali recepte svojih najljubših prazničnih dobrot. Vsi praznični recepti, ki so jih učenci zapisali, odposlali in opremili s fotografijami, so zbrani v zbirki receptov Praznične peke, ki je objavljena na strani šolskega parlamenta. Avtorji najboljših receptov bodo prejeli simbolične zahvale. Nagrado za najboljši recept je prispevala KAMRICA Vojnik, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.


E-voščilo

Tudi dobre želje so letos potovale virtualno. Iz domov učencev OŠ Vojnik, nekdanjih učencev in zaposlenih so s pomočjo svetovnega spleta in z željo, da dosežejo čim več ljudi, voščila izražala dobre misli in virtualne objeme za vse ljudi poštenih src.


Prireditvi v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti ter kulturnega praznika

Decembra je nastala prva virtualna prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti. V pripravljenem programu so nas učenci popeljali skozi čas in novice izpred 30 let, ko so se prebivalci Slovenije odločali za samostojno in neodvisno Slovenijo. O pomenu samostojnosti in enotnosti so razmišljali tudi naši osnovnošolci, ki so v pesmih, deklamacijah ob spremljavi instrumentalistov izrazili svoje razmišljanje in ljubezen do domovine. Program je bil obogaten še s čudovitimi posnetki krajev in značilnosti naše domovine.

Prireditev ob kulturnem dnevu so oblikovali Barbara Ojsteršek Bliznac, Jure Uranič in Marjana Rojc. Tema tokratne prireditve je bila medgeneracijsko povezovanje in krepitev vrednot, kot so povezanost v družini, prijateljstvo, medsebojna pomoč in odraščanje v tem posebnem času. Proslavo so sooblikovali učenci, učitelji in starši, ki so z glasbenimi in plesnimi točkami ter deklamacijami ustvarili prav zanimivo, drugačno prireditev. Deklamacije so predstavili učenci, ki so v posameznih kategorijah zasedli prvo mesto na šolskem literarnem natečaju NAJ PESEM 2021. Vse pesmi bodo objavljene v šolskem literarnem glasilu.


Predstavitev srednjih šol malo drugače - klepet z dijaki.

Osnovna šola Vojnik že vrsto let zapored organizira Tržnico srednjih šol. To je predstavitev srednjih strokovnih šol in gimnazij, na kateri dijaki osmošolcem in devetošolcem predstavijo svoje šole. V želji, da bi tudi letošnji devetošolci dobili čim več koristnih informacij pred vpisom na nadaljnje izobraževanje, sta Urška Kovač Jurčenko in Simona Šarlah organizirali virtualno srečanje z nekdanjimi učenci naše šole, ki so zdaj že dijaki in študenti. Osmošolcem in devetošolcem so na virtualnem srečanju predstavili šole, izmenjali izkušnje in odgovarjali na vprašanja, vse v želji, da komu olajšajo izbiro pred odločitvijo o vpisu na novo stopnjo izobraževanja.


Vse, kar potrebujem ...


Zdravje – množina,

narava – tišina,

varnost – družina,

ljubezen – toplina,

hrana – dobrina,

prijateljstvo – bližina,

znanje – napredovanje.


Anna Špeglič, 8. b



Tekst: Lidija Eler Jazbinšek

Oglejte si tudi