Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Podali smo se na Šmohor

V teh sončnih dneh smo se mentorici planinskega krožka, skupaj z učenci od 4. do 9. razreda odločili, da se podamo še na zadnji pohod v tem šolskem letu. Tako smo se v soboto, 14. maja 2022, zjutraj dobili na Železniški postaji v Celju, se odpeljali do Laškega, od tam pa smo krenili proti Šmohorju. Pot do vrha večinoma poteka po čudovitem gozdu, le začetek poti je nekoliko manj privlačen, zaradi hoje čez mesto, po asfaltiranih pločnikih.

Ker je prejšnji dan in noč deževalo, smo na poti proti vrhu srečevali razne živalske pohodnike, kot so polžki in močeradi. Postanke smo izkoristili za opazovanje cvetoče narave, ponovili smo tudi planinski bonton in se ga na pohodu seveda  tudi držali.

Ko smo prispeli do doma na Šmohorju smo se okrepčali z malico iz nahrbtnika, v domu pa smo si lahko privoščili sladoled. Okolica doma na Šmohorja je čudovita jasa, ki nam je ponudila tudi možnost igranja nogometa, odbojke in drugih zabavnih iger. Čudovit dan smo izkoristili v vsej njegovi veličini in se pozno popoldne utrujeni vrnili domov.

 

Tekst in foto: Maša Stropnik, prof.

 

Oglejte si tudi