Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
28°C
13°C
JUTRI
29°C
11°C

Projekt Noč branja

Bralno pismenost včasih razumemo kot znanje branja in pisanja. Vendar pa bralna pismenost vključuje veliko več. Biti bralno pismen pomeni tudi biti sposoben zbirati informacije, interpretirati in razmišljati o vsebini besedil, brošur, časopisov, knjig in informacij na spletu. Vključuje tudi branje receptov, navodil, grafov, tabel in simbolov. Pomeni predelovanje in uporabo različnih informacij iz slik, filmov, risb, globusov in zemljevidov.

Vse našteto želimo razvijati, vzpodbujati in nadgraditi tudi pri naših učencih. Eden od načinov razvijanja bralne pismenosti na Osnovni šoli Vojnik je projekt NOČ BRANJA.

Učenci od prvega do vključno petega razreda so skozi šolsko leto prebrali kar nekaj knjig in na temo knjig tudi ustvarjali. Ko so opravili vse svoje dolžnosti glede tega, so pridobili vstopnico za zaključek projekta.

Zaključek projekta Noč branja smo na šoli izvedli v petek, 6. maja, in v soboto, 7. maja 2022. Učencem smo ponudili razne ustvarjalne delavnice, večer filmov in risank, večerno branje pravljic in igranje družabnih iger, v goste pa smo  povabili tudi zelo znanega slovenskega pisatelja Primoža Suhodolčana.

Resnično smo veseli, da nam je v tem šolskem letu ponovno uspelo izpeljati projekt do konca in ga zaokrožiti s skupnim dvodnevnim druženjem vseh mladih bralcev, kar nam je v preteklih dveh letih onemogočala pandemija koronavirusa.

Navdušenje nad dejavnostmi in veliko veselja na obrazih naših bralcev je vsem sodelujočim pomenilo potrditev, da tovrstni projekti pozitivno vplivajo na spodbujanje branja in dajejo udeležencem zagon za nova raziskovanja knjižnih svetov.

Tekst in foto: Maša Stropnik, prof.

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi