Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Noč branja na OŠ Vojnik

Noč branja, ki jo vodi Ivanka Krajnc, je projekt, ki ima na OŠ Vojnik že tradicijo. Deljen je na dva dela, in sicer na razredno in predmetno stopnjo. Od petka, 21. marca, do sobote, 22. marca 2015, je potekal za učence predmetne stopnje. Sodelujoče so navdušili člani Društva za boljše življenje.

V petek zvečer se je zbralo 45 učencev predmetne stopnje OŠ Vojnik v šolskih prostorih, da bi preživeli še eno čudovito noč branja. Učilnice smo spremenili v spalnice in se pripravili na nova doživetja.

 

Učenci smo si prislužili vstopnico za noč branja s tem, da smo prebrali knjigo Mali princ, izdelali knjižno kazalko z najlepšo mislijo iz knjige in sodelovali na čajanki v knjižnici, kjer smo se pogovarjali o sporočilih knjige.

 

V petek so nas obiskali člani Društva za boljše življenje in nam odigrali predstavo Mali princ. Bilo je zelo zanimivo. Po večerji (kuhar nam je pripravil slastne palačinke) smo imeli zanimive delavnice, nato smo si ogledali film, ki je bil presenečenje, brali knjige, nazadnje so nam brali še učitelji. Zaspali smo v zgodnjih jutranjih urah, zato je bilo bujenje kar prehitro. Po zajtrku smo pospravili in se polni lepih spominov vrnili domov. Ostala pa nam je misel Saint Exuperyja in Malega princa: »Če hočeš videti, moraš gledati s srcem!«

 

Mia Marguč, 7. a OŠ Vojnik 

Foto: Ivanka Krajnc

 

Oglejte si tudi