Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Najuspešnejši devetošolci OŠ Vojnik

Šolsko leto za devetošolce je zaključeno. Poslovila se je zadnja generacija prejšnjega stoletja in tisočletja, generacija, rojena leta 1999. V sredo, 11. 6. 2014, je v čudovitem ambientu nove telovadnice potekala njihova valeta. Na prireditvi so učenci prejeli priznanja in izvedli čudovit kulturni program. Najuspešnejši učenci, teh je bilo 23, pa so prejeli posebne nagrade. Ti so bili zelo uspešni pri učenju, poleg tega so s svojim delom uspešno predstavljali šolo na različnih šolskih, področnih, državnih in meddržavnih tekmovanjih.
Priznanja je ob pomoči Vesne Poteko in Majde Rojc podelil župan Benedikt Podergajs, ki se je valete udeležil zadnjič kot župan občine Vojnik. Vsem je iskreno čestital in jim zaželel veliko delovnih uspehov na poti, kamor odhajajo. Zahvalil se je tudi ravnateljici Majdi Rojc za uspešno vodenje šole in njeno delo na področju vzgoje in izobraževanja ter izredno dobro sodelovanje z občino. 

 

Predstavitev najuspešnejših devetošolcev:

 

1. Mojca Cvikl

Stara sem 14 let in prihajam iz Socke. Sem vedno nasmejano in pozitivno dekle. V prostem času se družim s prijatelji, igram košarko in pojem. V šoli imam najraje matematiko in kemijo, kjer sem v zadnjih dveh letih dosegla bronasto Preglovo priznanje. Tekmovanj pa sem se udeleževala tudi na drugih področjih, kot so astronomija, fizika, biologija in logika. V letu 2013 sem prejela srebrno priznanje za raziskovalno nalogo »Ni veselice brez golice!«, ki sem jo napisala skupaj s prijateljico Evo. V zadnjih treh letih sem osvojila zlato bralno značko iz nemščine, uspešno sem tekmovala v angleški bralni znački in sem zlata bralka pri slovenskem jeziku. Vsa leta sem pela v pevskem zboru, s katerim sem odhajala na nastope in dvakrat na gostovanje na Češko. Šolanje bom nadaljevala na I. gimnaziji v Celju – splošni program, ker želim pridobiti čim več znanja za v prihodnje.

 

2. Anđelija Lara Đorđević

Stara sem 15 let in prihajam iz Vojnika. Vsa leta šolanja sem bila odlična, poleg tega sem se rada udeleževala različnih tekmovanj in drugih dejavnosti, povezanih s šolo ali izven nje. Do letos sem obiskovala tudi Glasbeno šolo Celje, kjer sem končala 8-letno učenje igranja klavirja.
V sedmem razredu sem osvojila zlato angleško in nemško bralno značko, bronasto priznanje iz tekmovanja slovenščine, matematike in logike ter srebrno diplomo za raziskovalno nalogo s področja psihologije z naslovom Jeza med učenci zadnje triade OŠ Vojnik. Leto kasneje sem zopet osvojila obe zlati bralni znački ter bronasti priznanji iz angleščine in logike. V 9. razredu sem osvojila srebrno priznanje iz znanja o sladkorni bolezni, bronasto in srebrno iz matematike, bronasto priznanje iz angleščine ter zlato nemško bralno značko.
Že od malega rada pojem, tako da sem ves čas sodelovala v šolskem zboru, najprej v otroškem, od 6. razreda dalje pa v mladinskem pevskem zboru, kjer smo spoznavali tudi nove prijatelje iz Češke. Letos sem s funkcijo podpredsednice šolskega parlamenta dobila mesto v mednarodnem projektu Comenius, v katerem smo pod vodstvom fenomenalnih učiteljev ustvarili odlične nastope, spoznali nove ljudi, kulture, jezike, potovali po Evropi in zbrali nepozabne spomine – garali in uživali! V prostem času se najraje družim s prijatelji in potujem.
Rada si zastavljam visoke cilje in jih seveda skušam doseči. Eden izmed glavnih ciljev v življenju mi je, da postanem zdravnica, zato sem se vpisala na I. gimnazijo v Celju, kjer se bom trudila za čim boljše rezultate.

Osnovno šolo zapuščam z ogromno lepimi spomini in po mojem mnenju zelo dobro podlago za nadaljnje šolanje. Najbolj bom pogrešala energijo in toplino, ki ju na OŠ Vojnik nikoli ne manjka.

 

3. Maja Helbel

Stara sem 14. let. Živim v Vojniku. Vsa osnovnošolska leta sem bila odlična učenka. Delala sem tudi v oddelčni skupnosti. Udeleževala sem se raznih tekmovanj in pri tem osvojila priznanja, kot so: bronasto Stefanovo priznanje iz znanja fizike, bronasto Vegovo priznanje iz matematike, bronasto Proteusovo priznanje, bronasto Preglovo priznanje ter bronasto priznanje iz tekmovanja o sladkorni bolezni. Osvojila sem tudi nemško zlato bralno značko in angleško zlato ter srebrno značko. Zadnji dve leti sem sodelovala pri projektu Comenius, pri čemer sem obiskala mnogo evropskih držav in dostojno predstavljala našo šolo. Uspešno sem sodelovala pri ekipnih atletskih tekmovanjih, kot so skok v višino, tek na 1000 m, štafeta, met vorteksa, tekmovanja v košarki ... Ob šolanju sem končala nižjo glasbeno šolo v Celju, zaradi česar se mi je igranje kitare še bolj priljubilo. Moja velika strast je rokomet, ki ga treniram že osem let v Ženskem rokometnem klubu Celje Celjske mesnine in v letošnji sezoni 2013/2014 smo osvojile 4. mesto v državi. Pred nekaj dnevi pa sem se vrnila z mednarodnega rokometnega turnirja v Grevenbroichu v Nemčiji, kjer smo osvojile tretje mesto. Šolanje bom nadaljevala na I. gimnaziji v Celju, športni oddelek.

 

4. Eva Hvalec

Sem Eva, zdaj že bivša učenka 9. a‑razreda. Večji del svojega prostega časa preživim v gledališču, saj v KUD Zarja Trnovlje delujem kot igralka, preostanek pa posvetim učenju igranja harmonike, petju ter druženju s prijatelji in družinskimi člani. V času šolanja na OŠ Vojnik sem se udeleževala številnih tekmovanj, na katerih sem v glavnem dosegala odlične rezultate, vsa leta sem prebirala knjige za bralno značko, bila sem del ekipe šolskega radia, pomoči potrebnim sem pomagala pri učenju, obiskovala sem mladinski pevski zbor, sodelovala sem pri projektu Comenius ter na več natečajih. Vse te aktivnosti so tudi pripomogle k mojemu odličnemu končnemu uspehu, ki me je spremljal skozi vsa leta številčnega ocenjevanja. Ob koncu osnovne šole sem se vpisala na Šolski center Velenje – Gimnazija. »Ne pustimo, da nas učenje vodi le v znanje, naj nas vodi v dejanja!«

 

5. Nejc Jeušnik

Sem Nejc in živim v Vojniku. V prostem času se rad družim s prijatelji in igram nogomet. Poleti veliko plavam, še bolj pa se veselim zime, saj uživam v smučanju. Kadar sem prave volje, zaigram kaj na kitaro. Že nekaj let treniram taekwondo v klubu Slavko Šlander v Celju, kjer sem na državnem tekmovanju osvojil 3 bronaste medalje. Za nadaljevanje šolanja sem izbral I. gimnazijo v Celju, morda tudi zato, ker jo je obiskoval moj starejši brat.

V sedmem razredu sem zaključil nižjo glasbeno šolo, osvojil bronasto priznanje iz logike, priznanje za sodelovanje na literarnem natečaju in Cankarjevem tekmovanju, srebrno Vegovo priznanje in zlati priznanji iz angleške ter nemške bralne značke. V osmem razredu sem osvojil bronasto priznanje iz kemije, srebrno iz nemške bralne značke ter Vegovega tekmovanja in zlato priznanje iz bralne značke. V devetem razredu sem osvojil bronasto priznanje iz angleščine, priznanje iz kemije in Proteusovega tekmovanja, srebrno iz Vegovega tekmovanja ter nemške bralne značke in zlato iz angleške bralne značke ter priznanje za devetletno sodelovanje pri slovenski bralni znački. 

Vem, da zaključujem prvo poglavje v svojem življenju, in upam, da bo moja pot tudi izven domačega kraja tako prijazna in uspešna, kot je bila v Vojniku.

 

6. Andraž Kamerički

Star sem 14 let. Šolanje sem začel na OŠ Primoža Trubarja v Laškem. Po končanem 4. razredu smo se preselili v Vojnik, kjer sem prestopil prag OŠ Vojnik. Šola mi je takoj postala všeč zaradi dobrih prijateljev in super učiteljev. V vseh letih sem bil odličen učenec. V zadnjih treh letih sem osvojil zlato nemško bralno značko. Eden izmed mojih največjih uspehov je zagotovo 1. mesto na 48. srečanju mladih raziskovalcev Slovenije na področju ekonomije in turizma, za kar velja velika zahvala moji mentorici ge. Poloni Bastič.

Že od 1. razreda treniram nogomet. Sedem let sem treniral v Laškem, kjer smo postali prvaki in podprvaki lige, na domačem turnirju pa smo prvo leto postali podprvaki, drugo leto smo osvojili tretje mesto. Lahko se pohvalim, da sem bil na tem turnirju izbran za najboljšega vratarja. Sedaj že dve leti treniram v celjskem Šampionu, kjer uspešno nastopamo v 1. slovenski nogometni ligi do 15 let (U-15). V prostem času rad kolesarim, poprimem za košarkarsko žogo ali grem na igrišče, kjer se družim s prijatelji ob igri nogometa ali košarke. Doma rad pogledam tudi kakšno serijo oziroma film na televiziji ali pa sem na računalniku. Med vikendi in počitnicami rad poležim v postelji, seveda ne pozabim tudi na učenje, treninge in tekme. Moram priznati, da se nerad učim, vendar vem, da se moram, če želim uspeti v življenju. OŠ Vojnik mi bo za vedno ostala v spominu, predvsem zaradi odličnih prijateljev. Za nadaljnje šolanje sem izbral I. gimnazijo v Celju, in sicer športni oddelek, ker se še naprej želim ukvarjati s športom.

 

7. Lara Kolar

Sem Lara Kolar in živim v Škofji vasi. V 7. razredu sem se pridružila šolski folklorni skupini, s katero smo sodelovali v dvoletnem projektu Comenius in plesali v različnih državah. Vsako leto sem osvojila zlato bralno značko iz nemškega jezika ter se letos na državnem tekmovanju uvrstila na 43. mesto. To leto sem bila v šolski atletski štafeti, s katero smo postale državne prvakinje. Vpisala sem se na evropski oddelek Gimnazije Lava in želim si, da bi nekoč prepotovala svet ter da bi bili vsi ljudje enakopravni.

 

8. Amadeja Koštomaj

Sem Amadeja, učenka 9. a-razreda, in živim v okolici Vojnika. V prostem času se družim s prijatelji, poslušam glasbo in pojem. Veliko časa posvetim tudi učenju, čemur primeren je tudi moj končni uspeh. V vseh letih šolanja sem obiskovala mladinski pevski zbor, udeleževala sem se tudi raznih šolskih tekmovanj, na katerih sem dosegla zadovoljive rezultate. Ob koncu 9. razreda sem se vpisala na Gimnazijo Lava (evropski oddelek). »To, kar vemo, je kapljica; to, česar ne vem, je morje.«

 

9. Ana Marija Krajnc

Sem Ana Marija in prihajam iz Arclina. V prostem času se najraje ukvarjam z glasbo, saj igram klavir in orgle, sodelujem v pevskem zboru Forte, poslušam glasbo, včasih pa tudi kaj naslikam ali preberem. Udeležila sem se nekaterih tekmovanj, največ v 8. razredu. Vpisala sem se na I. gimnazijo v Celju, program umetniška gimnazija.

 

10. Tim Krhlanko

Sem Tim, za zdaj še ponosni učenec 9. c-razreda. V osnovnošolskih letih sem velikokrat osvojil bronasto Vegovo priznanje (dvakrat srebrno), priznanje iz fizike, Cankarjeva priznanja, Bistroumovo srebrno priznanje in bronasta priznanja iz logike (enkrat srebrno). Večino prostega časa preživim s svojimi prijatelji na igrišču ali pred Šparom v Arclinu. Že od prvega razreda se ukvarjam z rokometom, ki me bo spremljal tudi v nadaljnje, saj sem se vpisal na športni oddelek I. gimnazije v Celju. Moj največji uspeh v devetih letih šolanja v Vojniku je bila izvolitev za predsednika šolskega parlamenta in izvolitev (v hudi konkurenci na regijskem parlamentu) na Državni otroški parlament v Ljubljani. Osnovno šolo bom zagotovo zelo pogrešal in zavedam se, da so to bila ena izmed lepših let mojega življenja. Posebej bi se rad zahvalil ge. Kristini Krivec, mojim prijateljem in staršem, ki so me podpirali že od samega začetka. Bralcem pa bi sporočil, naj se veliko smejejo in se imajo radi še naprej.

 

11. Luka Logar

Sem Luka iz Šmartnega. Star sem 14 let in končujem 9. razred. V vseh devetih letih sem imel odličen uspeh. Prosti čas posvečam pretežno glasbi. Rad jo poslušam, poleg tega igram bobne in kitaro. Šolanje bom nadaljeval na Gimnaziji Lava, in sicer na evropskem oddelku, ki je osredotočen na jezike in družbene vede. Zadnji dve leti sem sodeloval v mednarodnem projektu Comenius. Dobil sem bronasto priznanje iz znanja angleščine, sodeloval sem na atletskih tekmovanjih, in sicer v disciplini skoka v daljino. Na finalu ženskega pokala, ki se je odvijal v šolski telovadnici, sem med polčasom igral bobne.

 

12. Sonja Marguč

Sem Sonja, stara sem 15 let in živim v Malih Dolah. Šolanje želim nadaljevati na Gimnaziji Celje ‑ Center in v Glasbeni šoli Celje (srednja stopnja), kjer bom opravljala vzporedno izobraževanje, saj igram klavir. V vseh devetih osnovnošolskih letih sem prepevala v šolskem pevskem zboru. Dvakrat sem se udeležila gostovanja pri čeških prijateljih v Jirkovu in Chomutovu. Pela sem tudi v cerkvenem otroškem zboru in sodelovala kot ministrantka. Sodelovala sem v mednarodnem projektu Comenius in na različnih tekmovanjih. Letos sem osvojila bronasto priznanje v tekmovanju iz logike, v osmem pa srebrno priznanje v tekmovanju iz matematike. Vsa leta sem sodelovala v bralnih značkah iz slovenščine – in postala zlata bralka – ter iz angleščine in nemščine.

Igram v triu z dvema flavtistkama. Skupaj smo osvojile dve zlati priznanji na mednarodnem tekmovanju Svirel v Štanjelu, srebrno priznanje na mednarodnem tekmovanju v Trstu in srebrno priznanje na mednarodnem tekmovanju na Nizozemskem. V letošnjem šolskem letu sem postala dopisnica Ogledala in Novega tednika v rubriki Mladi za mlade. Rada pojem, igram klavir, sem z družino in prijatelji. Osnovno šolo bom zapustila z veliko lepimi spomini.

 

13. Žak Mihael Pesan

Moje ime je Žak Mihael. Prvih pet razredov osnovne šole sem obiskoval na POŠ Socka, kjer sem si pridobil odlično znanje, ki je bilo dobra popotnica za nadaljnje razrede, ki sem jih obiskoval na OŠ Vojnik. Vseh devet razredov sem zaključil z odličnimi ocenami. V času šolanja sem sodeloval na različnih tekmovanjih in dosegel številna priznanja, tako na šolski kot tudi regijski in državni ravni. Poleg tega sem na Glasbeni šoli Celje končal nižjo in višjo stopnjo izobraževanja, kjer sem igral tolkala. Tudi tam sem se udeleževal tekmovanj in med drugimi uspehi dosegel zlato plaketo na regijskem in srebrno plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG. Zaradi uspehov v šoli in tudi na področju glasbe sem se odločil, da svoje izobraževanje nadaljujem na I. gimnaziji v Celju, smer umetniška gimnazija, kjer bom nadaljeval z igranjem tolkal. Moja največja želja je študij glasbe na kakšni prestižni glasbeni akademiji v tujini.

 

14. Patricia Petek

Stara sem 15 let in prihajam iz Vojnika. Zanimam se za veliko različnih stvari, tako da sodelujem na več področjih. Veliko mi pomeni glasba, zato sem tudi končala nižjo glasbeno šolo za kitaro, vsa leta osnovnega šolanja pa sem pela v pevskih zborih. V prostem času sem igrala košarko, sodelovala sem tudi na atletskih tekmovanjih. V šoli sem sodelovala na različnih tekmovanjih. Predvsem mi leži matematika – osvojila sem diamantnega kenguruja, saj sem vsa leta sodelovala na tekmovanju iz matematike in se tudi dobro odrezala. Letos sem osvojila srebrno Vegovo priznanje, poleg tega pa še srebrno priznanje na tekmovanju iz fizike ter srebro na tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni. Bronasta priznanja sem osvojila na področjih kemije, astronomije in logike. Sodelovala sem tudi v ekokvizu in naredila raziskovalno nalogo. Ker poleg vsega še rada berem, sem vsako leto sodelovala tudi na projektu Noč branja, ki poteka na naši šoli. Vmes pa sem z veseljem pomagala sošolcem pri učenju.

V prostem času se najraje družim s prijatelji, preberem kakšno dobro knjigo ali pa pogledam kakšen film. Vpisala sem se na I. gimnazijo v Celju, za kasneje pa še nimam jasno začrtane poti. Upam, da bom našla nekaj, kar me bo veselilo do konca življenja.

 

15. Manca Prislan

Prihajam iz Šmartnega v Rožni dolini. Rada imam tuje jezike in naravoslovne predmete. V preteklih šolskih letih sem se zelo uspešno udeležila več tekmovanj, najbolj uspešna sem bila pri astronomiji, kjer sem poleg zlatega priznanja osvojila še 3. nagrado na državni ravni. Osvojila sem še zlati priznanji iz fizike in matematike, srebrno priznanje iz angleščine, vseh 9 let sem bila zvesta bralni znački in postala zlata bralka, dobila pa sem tudi posebno priznanje OŠ Vojnik za dosežke na naravoslovnem področju. V prostem času igram violino in jezdim konje. Vpisala sem se na I. gimnazijo v Celju. Čeprav se veselim novih izzivov, bom pogrešala prijatelje iz osnovnošolskih klopi, ki so mi polepšali pretekla leta.

 

16. Karin Rajh

Prihajam iz okolice Socke. V prostem času rada poslušam glasbo, sem v naravi ter se družim s prijatelji, ukvarjam pa se tudi z manekenstvom. Svoje nadaljnje šolanje bom nadaljevana na Šolskem centru Celje – Gimnazija Lava. V teh 9 letih, ki sem jih preživela na OŠ Vojnik, sem se naučila kar nekaj življenjskih stvari, osvojila pa sem tudi nekaj priznanj ter bila skozi vsa šolska leta odlična učenka. Ko sem še obiskovala razredno stopnjo, sem osvojila 4 bronasta Vegova priznanja in se vključevala v razne krožke ter interesne dejavnosti. Vseh devet let sem sodelovala pri slovenski bralni znački. Šest let sem igrala klavir (do 6. razreda) ter tri leta kitaro, osem let pa sem pela v pevskem zboru. Zadnja tri leta osnovne šole sem osvojila zlato priznanje iz nemške in angleške bralne značke. V 8. razredu sem se z drugimi učenkami uvrstila na državno atletsko tekmovanje, iz tekmovanja v kemiji pa dosegla bronasto priznanje. Letos sem osvojila bronasto priznanje iz sladkorne bolezni. Udeleževala sem se tudi drugih tekmovanj, še posebej sem vesela dveh bronastih priznanj za raziskovalni nalogi.

 

17. Julija Sikošek

Sem Julija, stara 14 let. Rada se smejim, poslušam glasbo, nakupujem in se družim s prijatelji, s katerimi mi ni nikoli dolgčas. Moj najljubši predmet je angleščina, takoj za njim pa matematika. V teh šolskih letih sem se udeležila tekmovanja iz angleščine in kemije, sodelovala pa sem tudi pri nemški bralni znački, kjer sem dobila srebrno priznanje. V osmem razredu sem s Karlino Hohnjec prvič pripravila raziskovalno nalogo, in sicer z naslovom Refleksna masaža stopal. Priborili sva si srebrno priznanje na državi ravni. Raziskovalno nalogo sva napisali tudi v devetem razredu. Tu pa sva osvojili srebrno priznanje na regijskem področju. Udeležila sem se tudi veliko matematičnih delavnic in angleškega tabora. Zaradi ocen sem se odločila, da se bom vpisala na I. gimnazijo v Celju. Na OŠ Vojnik me bo vezalo veliko dobrih spominov, zapomnila si jo bom predvsem zaradi prijateljev, s katerimi nameravam ohraniti stike tudi, ko bom že obiskovala gimnazijo.

 

18. Timea Štravs

Stara sem 14 let in prihajam iz Socke. Rada se smejim, zabavam in družim s prijatelji. Tekmovala sem na številnih tekmovanjih in bila kar uspešna. Lansko leto sem na državnem tekmovanju iz astronomije osvojila srebrno, letošnje leto pa bronasto Dominikovo priznanje. Lansko in letošnje leto sem osvojila bronasto Cankarjevo priznanje iz tekmovanja na področju slovenščine. To leto sem na državnem tekmovanju z raziskovalno nalogo osvojila bronasto priznanje s področja kemije. Vsa leta sem se udeleževala tekmovanja iz nemške bralne značke, kjer sem osvojila zlata in srebrna priznanja. Zadnja tri leta sem se udeležila tekmovanja iz angleške bralne značke, kjer sem prav tako osvojila zlata in srebrna priznanja. Vsa leta sem sodelovala pri slovenski bralni znački in se tako udeležila izleta za zlate bralce.
Ker rada pojem, sem vsa leta obiskovala mladinski pevski zbor. Udeleževala sem se šolskih atletskih tekmovanj, kjer sem dosegala dobre rezultate. To šolsko leto sem začela trenirati atletiko. Udeležujem se tudi drugih atletskih tekmovanj in dosegam dobre rezultate. V prostem času se večinoma ukvarjam s športom, se družim s prijatelji in poslušam glasbo. Šolanje želim nadaljevati na Gimnaziji Lava, nato pa se vpisati na eno izmed filozofskih fakultet.

Osnovne šole Vojnik se bom vedno spominjala po prijetnih osebah, ki sem jih spoznala tukaj, in lepih trenutkih, ki sem jih doživela.

 

19. Barbara Tadina

Sem Barbara, doma iz Arclina. V letošnjem letu sem obiskovala deveti razred na Osnovni šoli Vojnik. V prostem času rada rišem, berem, pojem in kuham. Najbolj pa se razveselim, kadar imam čas za kakšen sprehod s prijatelji ali za kakšno peko peciva. Vsak, ki me pozna, lahko potrdi, da sem živahno in energično dekle. Seveda pa mi največ pomenijo prijatelji in družina.

Nekaj let sem pela v mladinskem pevskem zboru, kjer sem lahko izrazila svoje veselje do petja in glasbe. Obiskujem tudi Glasbeno šolo v Celju, kjer igram violino. Letos sem bila povabljena v simfonični orkester GŠ Celje in povabilu sem se z veseljem odzvala, saj je orkester zelo kakovosten in igra tudi zahtevnejše skladbe. Že v prvem letu sem imela možnost igrati v Cankarjevem domu in Slovenski filharmoniji, kjer smo kot orkester nastopili tudi pred pomembnejšimi Slovenci.

Šola mi nikoli ni delala večjih težav, vendar se sem kljub temu morala za svoje ocene potruditi, saj kot glasbenica nimam toliko časa za druge stvari. Udeleževala sem se kuharskih in tudi drugih tekmovanj. 

Vpisala sem se na Gimnazijo Celje - Center, smer splošna gimnazija, poleg tega bom vzporedno obiskovala še srednjo stopnjo na Glasbeni šoli Celje. Poklicna pot mi še ni popolnoma znana, zato se mi zdi gimnazija odlična možnost, da še malce razmislim o tej pomembni življenjski odločitvi.

 

20. Gašper Trupej

Sem Gašper, doma iz Vojnika. Zelo rad se ukvarjam z elektrotehniko, zato sem se vpisal na Srednjo šolo za elektrotehniko, kemijo in računalništvo, in sicer v program elektrotehnik. Lani smo sošolci na tem področju osvojili srebrno priznanje za raziskovalno nalogo »Pametna palica«, letos pa sem, seveda tako kot lani ob pomoči mentorice ge. Petre Strnad, osvojil zlato priznanje za raziskovalno nalogo »Mikro sončna elektrarna«, ki je prav tako s področja elektrotehnike. Trudil sem se tudi pri branju knjig, kjer sem pri nemščini, angleščini in slovenščini osvojil zlata ali srebrna priznanja (bralne značke). Nekajkrat sem osvojil tudi bronasta priznanja iz tekmovanj pri slovenščini, fiziki, matematiki, na tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni, v ekokvizu ipd.

Še naprej se bom trudil in izpopolnjeval na področju elektrotehnike. Obiskujem tudi GŠ Celje, kjer se učim igrati klavir. Zelo me veseli igranje orgel, zato se bom po končanem klavirju učil igranja na njih. Sem ministrant in bralec beril. V prostem času sodelujem v Mešanem zboru Forte pod vodstvom Tomaža Marčiča in igram na rog pri KUD Štajerski rogisti.

 

21. Urška Zalezina

Sem Urška, stara 15 let in končujem 9. razred OŠ Vojnik. Vsa leta sem bila odlična učenka. Od tretjega razreda dalje se učim igrati klavir, tri leta pa sem obiskovala tudi plesno šolo.

Doslej sem sodelovala na različnih šolskih tekmovanjih. V 8. razredu sem se na tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni uvrstila na državno tekmovanje, kjer sem osvojila zlato priznanje. Tudi v 9. razredu sem se uvrstila na državno tekmovanje iz sladkorne bolezni, vendar se ga na žalost nisem mogla udeležiti, ker sem ravno v tistem času bila v Turčiji z mednarodnim evropskim projektom Comenius. V tem projektu sem sodelovala dve leti. Doslej sem preko Comeniusa obiskala Češko, Poljsko, Slovaško in, kot že omenjeno, Turčijo.

Zelo rada potujem in najbolj sta mi v spominu ostali veliki evropski prestolnici London in Pariz. Upam, da bom tudi v prihodnje imela priložnost obiskati čim več zanimivih krajev po vsem svetu. V prostem času se rada rolam, tečem, poslušam glasbo in se družim s prijatelji.

Šolanje bom nadaljevala na eni od celjskih gimnazij, saj si želim pridobiti dobro znanje za nadaljnji študij.

 

 

22. Tinkara Žnidar

Sem Tinkara in prihajam s Frankolovega. Že od 6. leta se v Glasbeni šoli Celje učim igrati prečno flavto, v zadnjih letih pa sem začela obiskovati še orkester in pouk komorne igre. Že pet let tudi tekmujem na različnih tekmovanjih mladih glasbenikov doma in v tujini, kjer dosegam lepa priznanja. V šoli sem tekmovala na tekmovanjih iz znanja fizike, kemije, nemščine, angleščine, biologije itd. Letos sem najbolj ponosna na srebrno priznanje na tekmovanju v angleščini in srebrno Cankarjevo priznanje. Sodelovala sem tudi pri slovenski, angleški in nemški bralni znački. Letos sem postala zlata bralka, kar pomeni, da sem vseh devet let osnovne šole brala knjige za bralno značko. Že tri leta sodelujem pri raziskovalni dejavnosti na OŠ Vojnik in letos je moja raziskovalna naloga o vrednotah osvojila srebrno priznanje.

Ena izmed pomembnejših stvari v življenju se mi zdi, da znamo ljudje sodelovati in si medsebojno pomagati, zato sem tudi jaz rada pomagala sošolcem, ki imajo težave z učenjem. Ker sem občutljiva za krivice in stiske ljudi okoli sebe, sem tudi sošolce, ki so imeli težave zunaj šole, poskušala poslušati in jim svetovati.

Šolanje bom nadaljevala na I. gimnaziji Celje. Po končani srednji šoli bi se rada izšolala za pediatrinjo ali pediatrično kirurginjo.

 

23. Nina Žolnir

Sem Nina in prihajam iz Šmartnega v Rožni dolini. Prvih pet let sem preživela na POŠ Šmartno, druga štiri leta pa na OŠ Vojnik. Štiri leta sem uspešno igrala za vojniško ekipo ŠKL, ki jo vodita Mateja Oprčkal in Robert Suholežnik. Zadnja tri leta igram tudi za Ženski košarkarski klub Athlete Celje, s katerim smo dosegle dva naslova državnih prvakinj. V tem mesecu smo z našo kadetsko ekipo osvojile medaljo za športne uspehe v letu 2013/14, ki nam jo je podelila Športna zveza Celje. Dve leti zapored smo kot ekipa dobile priznanja za športne dosežke s strani športne zveze Celje (ŠZC). Kakor ostale ekipe smo tudi me igrale v drugih državah, v Srbiji in na Madžarskem. Pri tem smo spoznale jezik in druge značilnosti držav ter sklenile mnogo prijateljstev. 

Življenja si brez glasbe ne znam predstavljati, zato sem devet let sodelovala v pevskem zboru, igram pa tudi klavir. Ker sem bila vsa leta odlična in še ne vem, kaj bi postala, sem se vpisala na Šolski center Celje (na splošno gimnazijo).

 

Milena Jurgec

 

Foto: Matjaž Jambriško in Igor Fenko

 

 

Oglejte si tudi