Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Noč smo preživeli v šoli

Le kaj je lepšega od tega, da imajo otroci tako radi šolo, da želijo v njej tudi prespati? Učiteljice na POŠ Socka smo se odločile, da jim željo izpolnimo. Letošnji dogodek smo poimenovali Jesenska noč v šoli, uresničili pa smo ga od 26. do 27. oktobra.
V četrtek so se v poznopopoldanskih urah otroci začeli zbirati v šoli. Po malici smo se odpravili na večerni pohod. Odpravili smo se do Čreškove, se obrnili nazaj do Socke in se ustavili na okrepčilu pri družini Močnik. Opazovali smo igro vetra in oblakov. Zaprtih oči smo poslušali zvoke narave. Ko je padel mrak, smo prižgali naglavne svetilke, da je bila pot vidnejša. Ob vrnitvi v šolo je tam že dišalo po slastnih palačinkah. Zakurili smo ogenj in kmalu se je vonj palačink pomešal še z vonjem pečenega kostanja in jabolk. Uživali smo v igrah na igrišču, seveda ob soju ognja in svetilk, se naučili plesati polko in se predvsem družili ob petju in pogovoru.

Ko so naša telesa že začela čutiti utrujenost, smo se uredili za spanje. Sledil je šolski kino, kjer vedno pogledamo kakšen slovenski film. Letos smo izbrali Srečo na vrvici. Nekaj otrok je zaspalo že med ogledom filma, večina pa jih je vztrajala do konca.

Po mirni noči je sledilo bujenje – za nekatere prezgodaj, za druge, ki so bili že budni, pa seveda prepozno. Pospravili smo našo spalnico – telovadnico, s prstki naslikali jesensko drevo in se odpravili k pouku.

Hvaležni smo vsem, ki so nam omogočili izpeljati jesensko noč v šoli. Pa tudi vremenu, ki je kljub slabim napovedim ostalo suho in toplo.

Tekst: Sabina Skok

Foto: Špela Cehner, Sabina Skok

Oglejte si tudi