Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Intenzivne pevske vaje Mladinskega pevskega zbora OŠ Vojnik

V Centru za šolske in obšolske dejavnosti v Gorenju pri Zrečah so od petka, 7. oktobra do nedelje, 9. oktobra 2011, potekale intenzivne pevske vaje Mladinskega pevskega zbora OŠ Vojnik. Mladi pevci so se naučili večino novega programa zbora, poleg tega je svoje znanje dopolnila folklorna skupina.

V petek dopoldne se je 71 učencev pevcev odpeljalo na intenzivne pevske vaje, ki so potekale pod vodstvom zborovodkinje Emilije Kladnik Sorčan in v korepeticiji z Alešem Kolškom. Že prvi dan so se krepko lotili učenja novih pesmi. Folklorna skupina pod vodstvom Milanke Kralj je pripravljala plese, ki jih bodo pokazali spomladi na obisku pri čeških prijateljih. Po okusni večerji so različne skupine pripravile zanimive oglase in jih predstavile, seveda ob obilici smeha, svojim sopevcem. Nato so se še športno sprostili in sledila je priprava na spanje, ki je trajala kar precej časa.

 

V soboto dopoldne in popoldne so spet prepevali, vmes pa so izkoristili čas za različne dejavnosti in počitek. Zvečer so zaplesali ob prijetni slovenski glasbi. Med plesom je ''stroga'' komisija izbrala najboljšega plesalca in najbolj primerno urejeno osebo za ples v disku.  Komisija je ugotovila, da so se vsi zelo potrudili in da so se vsi imeli prijetno, kar je bilo najpomembneje, zato so vsi dobili nagrade, najboljši pa še malo boljše nagrade.

V nedeljo so dopolnili svoje pevsko znanje in se po kosilu, skupaj s spremljevalci, vrnili domov. Pevci z ''večjim stažem'' v zboru so bili mnenja, da so bile vse pevske vaje do zdaj prijetne, te pa najboljše.

 

Milena Jurgec

 

Oglejte si tudi