Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PON.
22°C
11°C
Oceni objavo

OŠ Vojnik

Pevski zbori

Na naši šoli je veliko pevcev, ki skozi celotno šolsko leto pridno obiskujejo pevske vaje in se enkrat letno družijo na koncertu pevskih zborov OŠ Vojnik »Zapoj z menoj«. Na odru večnamenske dvorane POŠ Nova Cerkev je nastopilo sedem zasedb, ki so se predstavile s po tremi pesmimi. Zapeli so: otroški zbor 1., 2. in 3. razreda OŠ Vojnik pod vodstvom Klavdije Winder Pantner, otroški zbor POŠ Šmartno pod vodstvom Vesne Kolin, otroški zbor POŠ Socka z zborovodkinjo Suzano Jelenski Napotnik, otroški zbor POŠ Nova Cerkev z zborovodkinjo Sabino Penič, otroški zbor 4. in 5. razreda OŠ Vojnik ter mladinski zbor pod vodstvom Emilije Kladnik Sorčan. Zapel je tudi ženski zbor zaposlenih. Za instrumentalno spremljavo sta poskrbela Vesna Kotnik na klavirju in z Orffovo skupino ter harmonikar Zoran Kolin. Pevce in poslušalce je nagovorila ravnateljica Olga Kovač, program pa je povezoval Vid Benčina. S posebno energijo so mladi pevci s skupno pesmijo zaključili tradicionalni koncert.

 

Na pragu počitnic …

… je bilo na šoli še posebej slovesno. Zadnji dan pouka je bil posvečen dnevu državnosti. Učenci so v programu prireditve nastopili z recitacijami svojih besedil ter z glasbeno točko. Nato je sledila predstava učencev gledališkega krožka pod mentorstvom Barbare Ojsteršek Bliznac in Monike Dimec. V predstavi z naslovom Mulci proti doktorju Zlobi so mladi igralci upodobili skupino mulcev, ki je izvedla reševalno akcijo, saj so bili prepričani, da so njihovi starši pod vplivom mračnih sil dr. Zlobe naredili načrt, kako bodo zasužnjili otroke. Mulci so odpotovali v preteklost, da bi dr. Zlobi preprečili izvesti svoj načrt. A kaj, ko stvari niso vedno take, kot se zdijo na prvi pogled. Včasih se je treba pogovoriti, da bi dobili odgovore in rešili na videz nerešljivo.

V drugem delu prireditve je ravnateljica, skupaj z razredničarkami in mentorji tekmovanj, podelila priznanja oz. pohvale učencem, ki so dosegli uspeh na območnem oz. državnem tekmovanju. Ob koncu prireditve je učencem povedala: »Vsak dan izkoristite za kaj lepega. Vzemite si čas za prijatelje, sošolce, sorodnike in tudi za kakšno dobro knjigo. Dragocenega časa ne zapravljajte za igranje igric na računalniku in drugih mobilnih napravah. Naj vas omrežijo bližnji gozd, travnik, hribi, morje, prijatelji … Naužijte se njihove lepote in miru.«

Povzela: Lidija Eler Jazbišek
Foto: avtorji ob fotografijah

 

Oglejte si tudi