Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Jesenska pisanost dogajanja na naši šoli

V tednu otroka je bilo za učence organiziranih precej dodatnih dejavnosti. Učenci so se družili s čarodejem Andrejem, ki jih je navdušil s spretnostjo in triki, en dan je bil namenjen športnim društvom za predstavitev dejavnosti, ki jih lahko učenci obiskujejo na šoli v popoldanskem času. Filmsko dopoldne je razrede spremenilo v kino. Ustvarjanje z jesenskimi plodovi in naravnim materialom je bilo izvir ustvarjalnosti in inovativnosti. Po šoli je dišalo po pečenih jabolkih in kuhanem kostanju.

 

Na tehniških dnevih v oktobru so šestošolci poglabljali znanje o prometu, devetošolci so se v Medpodjetniškem izobraževalnem centru v Velenju seznanjali z različnimi področji elektronike.

 

V znamenju knjige je potekal kulturni dan za sedmošolce, ki so se nanj pripravljali v šolski knjižnici, nato pa obiskali Splošno knjižnico v Celju, Muzej novejše zgodovine, Fotografski atelje Josipa Pelikana ter si ogledali znamenitosti Celja. Za šestošolce je bil organiziran kulturni dan, na katerem so v Cankarjevem domu prisluhnili koncertu Čudoviti svet glasbil.

 

Šolski parlament je v oktobru dobil novo vodstvo in takoj začel delo. Organizirali so prvi šolski ples ter prvo dobrodelno akcijo. Z zbiranjem volne so pomagali društvu Humanitarček, ki bo za starostnike pletlo šale, nogavice in rokavice.

 

Z mesecem požarne varnosti so se učenci seznanjali ob pomoči gasilcev v naših gasilskih društvih. Za učence so pripravili predstavitve društev, gasilske opreme in možnosti vključevanja v delo društva. Učenci so se preizkusili v spretnostnem poligonu.

 

Dan odprtih vrat v vojniških podjetjih in ustanovah je nastal v želji, da učenci pridobijo realne predstave o poklicih in se seznanijo s podjetji v domačem okolju. Organizirala ga je Urška Kovač Jurčenko skupaj z gospodom Amadejem Bastlom in klubom vojniških podjetnikov. Tehniški dan je potekal v obliki delavnic v različnih vojniških podjetjih in ustanovah: Občina Vojnik, Optika Leban, Fivia, d. o. o., Frizerski studio Top Style, Zdravstveni dom Vojnik, Vrtec Mavrica Vojnik, AH Čepin, d. o. o., Alba, d. o. o., Gostilna Kolar, Šeško, d. o. o. in OŠ Vojnik. »Pri organizaciji tehniškega dne nas je prijetno presenetila pozitivna naravnanost in pripravljenost na sodelovanje s strani vseh podjetij in ustanov, za kar se jim v imenu učencev in šole iskreno zahvaljujemo,« je poudarila Urška Kovač Jurčenko.

 

Gorenje 2019 – Planinske šole v naravi, so se prvi teden oktobra udeležili četrtošolci POŠ Nova Cerkev in četrtošolci ter petošolci POŠ Šmartno. V drugem tednu v oktobru pa so bili v Gorenju nad Zrečami učenci 4. a in 4. b. Petdnevno bivanje je bilo prepleteno s pristnimi doživetji, novimi izkušnjami, stikom z naravo. Učenci so se povezali v skupni skrbi za urejenost sob, pripravljali pogrinjke za obroke, se seznanjali s kulturno dediščino, raziskovali v naravi, pridobivali nove spretnosti, se preizkušali v športnih igrah, vztrajnosti ter krepili medsebojne vezi.

 

Ustvarjalne delavnice so potekale osmo leto zapored za učence od šestega do vključno devetega razreda. Vilma Ošlak je povedala: »V prvi vrsti so namenjene identificirano nadarjenim učencem, lahko pa se jim pridružijo tudi ostali učenci, ki radi ustvarjajo in delajo zanimive izdelke zase in za svoje bližnje. Cilj teh delavnic je predvsem, da učencem omogočimo, da razvijajo ročne in delovne spretnosti, smisel za estetiko, natančnost, prostorske predstave, da samostojno izražajo zamisli in jih tudi izpeljejo.  Letošnji delavnic se je udeležilo 50 učencev, ki so izdelovali adventne venčke pod vodstvom Eve Verdev in Kim Mastnak, novoletne smreke z Metko Klinc, božične obeske z Branke Čakš ter obeske iz lesa z Sanjo Levart in Vilmo Ošlak. Posebnost je bila delavnica pod vodstvom Simone Šarlah in Jožice Bigec, kjer so udeleženci izdelovali stekleničke upanja za onkološke bolnike."

 

Povzela: Lidija Eler Jazbinšek

Oglejte si tudi