Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Predstavitev kolesarske povezave Vojnik–Slovenske Konjice

Kolesarska povezava skozi občino Vojnik dobiva vse bolj jasne obrise. V torek, 3. aprila, je bila 6.475 metrov dolga kolesarska pot v občini Vojnik predstavljena lastnikom zemljišč, po katerih bo potekala. Vodja projekta Bojana Stopinšek je predstavila projekt, ki je del celotne savinjske regije, in podala uvodne informacije glede nadaljevanja projekta.

V sklopu izgradnje državnih in regijskih kolesarskih povezav je poleg povezave Celje–Vojnik–Dobrna predviden še odsek skozi Frankolovo proti Slovenskim Konjicam. Potekal bo od križišča za Dobrno oziroma Zreče ob cesti za Slovenske Konjice do potoka Tesnica, kjer bo za prečkanje zgrajena nova brv, nato skozi Globoče in Stražico do naselja Frankolovo, kjer bo zgrajena še ena brv čez potok, ki priteče v Tesnico.

 

Na meji z občino Zreče se bo povezava nadaljevala skozi občini Zreče in Slovenske Konjice do meje z občino Slovenska Bistrica, kjer se kolesarska pot nadaljuje v sosednjo regijo. Ocenjena vrednost tega vojniškega odseka znaša 5.360.000 EUR. Namen in cilji izgradnje kolesarske poti so zagotavljanje prometne varnosti kolesarjev, povečanje pretočnosti prometa, razvoj kolesarskega turizma, spodbujanje trajnostne mobilnosti, zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov, spodbujanje izvedbe športno-rekreativnih dogodkov, izboljšanje kakovosti življenja lokalnega prebivalstva ter spodbujanje zdravega načina življenja.


Pri načrtovanju kolesarske povezave je predviden tudi poseg na zasebna zemljišča, zato sta koordinator dejavnosti Območno-razvojno partnerstvo »osrednje celjsko«, ki deluje pod okriljem družbe Simbio, d. o. o., in Direkcija RS za infrastrukturo včeraj predstavila idejni projekt, potek trase, nadaljnje dejavnosti celovitega regijskega projekta in postopek pridobivanja zemljišč za namen ureditve kolesarske povezave. Predstavitve, ki je potekala v dvorani PGD Frankolovo, se je, poleg vojniškega župana Branka Petreta, Boštjana Švaba in Vesne Poteko ter predsednika KS Frankolovo Dušana Horvata, udeležilo štirideset lastnikov zemljišč, ki so podprli projekt. V nadaljevanju projekta bo Občina Vojnik pristopila do lastnikov zemljišč z namenom pridobivanja načelnih soglasij, sledila bo izdelava izvedbene dokumentacije, cenitve in odkupi zemljišč ter izgradnja.


Tekst: Vesna Poteko
Foto: Urban Podergajs

 

Oglejte si tudi