Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Prav poseben obisk

Eno izmed poslanstev Rdečega križa je spremljanje življenja ljudi v lokalnem okolju in nudenje pomoči ob stiskah in nemoči, spodbujanje čuta za solidarnost in razumevanje stiske drugih.

Tako nam je delovanje Rdečega križa predstavila predstavnica naše enote Magda Kajzba. Ko so jo učenci vprašali, kako bi tudi oni lahko sodelovali pri tem poslanstvu, nas je povabila s seboj na teren.

Učenci so se na obisk dejavno in z veseljem pripravljali. Pekli so piškote, vadili glasbila, risali risbe, se učili pesmi in deklamacije. Tako »oboroženi« smo v začetku novembra presenetili našo sokrajanko Angelo Brodej. Skupaj s predstavnicama RK Nova Cerkev Magdo Kajzba in Jožico Stropnik ter predsednikom DU Vojnik Marijanom Kajzba nas je pričakala pred svojo skromno hiško. Odprtih rok nas je sprejela v svoj dom, kjer smo se, po kratkem kulturnem programu, posladkali s pecivom in sokom, ki nam ga je pripravila. Čas je hitro minil ob klepetu in petju pesmi.

 

Pred kratkim smo prejeli pismo, ki nas je presenetilo in smo ga bili res veseli. Gospa Angela, tudi mi še vedno mislimo na vas in vas lepo pozdravljamo

 

Tekst in foto: Vesna Kotnik

Oglejte si tudi