Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
1°C
-4°C
JUTRI
5°C
-2°C
5416

Podprite občinska društva, ker vas nič ne stane

Društveno dogajanje je pomemben del življenja v vsaki občini. Veliko občanov je tudi članov občinskih društev, ki s ponosom in vnemo skrbijo, da je vsakdan v občini lepši, varnejši ali športno in kulturno pestrejši. In vsakdo, ki plačuje dohodnino, lahko občinskim društvom še dodatno pomaga, tako da jim podari do 0,5 odstotka svoje dohodnine, kar ga nič ne stane, pomeni pa veliko.

V občini Vojnik je 13 društev, ki jim lahko podarite del svoje dohodnine in tako pomagate pri njihovih prizadevanjih. Če se za to ne odločite, gre vaših pol odstotka nazaj v proračun. Tam vsako leto ostane več kot 4 milijone evrov, neporabljenih, čeprav verjamemo, da bi jih ravno občinska društva znala najbolje in najkoristneje porabiti.

 

Vsakdo se verjetno najprej spomni prostovoljnih gasilcev, ti si vedno zaslužijo pomoč. Ima pa najbrž vsakdo poleg gasilcev še kakšno svoje najljubše občinsko društvo, tudi njim lahko podarite svojega pol odstotka. Če bi radi pol odstotka razdelili med več društev, lahko storite tudi to – izberete jih lahko do največ pet.

 

Kako lahko darujete? Preprosto. Lahko darujete preko sistema e-Davki ali se pozanimate pri društvih. Lahko obiščete spletno stran dobrodelen.si. Tam vas čaka seznam vseh društev iz vaše občine – poiščete jih po poštni številki, označite jih, vpišite svoje podatke, si natisnite obrazec in ga do konca leta odnesite ali pošljite na finančni urad. Vaša odločitev velja do preklica oziroma spremembe prejemnikov. Bodite dobrodelni še letos, da bo že naslednje leto tudi zaradi vas življenje v občini še lepše, boljše, varnejše.
 

Tekst: Uroš Bonšek (Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij)

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!