Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Otvoritev stanovanjskega objekta Stara šola (Vojnik)

V občini Vojnik, pri objektu »Stara šola« so 2. septembra otvorili popolnoma prenovljen stanovanjski blok, ki je zaživel v vsej svoji veličini.
Stanovanjski objekt, ki je obljubljal številna nova stanovanja so zgradili leta 2010, vendar je žal po spletu okoliščin ostal zapuščen vse do lanskega leta, ko je njegov potencial prepoznal Franci Pliberšek, podjetnik, vizionar in lastnik podjetja MIK Celje ter se odločil, da bo blok obnovil in someščanom zgradil popolnoma prenovljene stanovanjske prostore, v katerih si bodo lahko ustvarili zdrav in varen dom. Ideja o obnovi zgradbe je navdušila prav vse občane, saj so videli potencial in dodano vrednost sanacije objekta.

Slovesnost je otvorila mlada, talentirana pevka Nina Lampret iz Frankolovega in jih s pesmijo Modrina pospremila k osrednemu delu dogodka, kjer so vse navzoče nagovorili ključni akterji projekta, direktor podjetja MIK Celje in investitor g. Franci Pliberšek, (trenutni) župan g. Branko Petre, nekdanji župan g. Benedikt Podergajs, vojniški župnik gospod Perger in arhitekt novega stanovanjskega projekta (Vojniške terase) g. Žnidar iz ateljeja Doming, d. o. o.

Uvodoma je generalni direktor in lastnik podjetja MIK Celje, investitor in projektni vodja, Franci Pliberšek goste nagovoril s slednjo mislijo:

»Z idejo o prenovi, več kot 12 let zapuščenega stanovanjskega objekta Stara šola, sem se spogledoval kar nekaj časa, namreč zavedal sem se vložka, časa in truda, ki ga bo potrebno vložiti, da bodo stanovanja Stara šola znova zaživela. A vendar, moje večno poslanstvo je pomagati ljudem in iskanje novih izzivov, ki jih lahko realiziram v uspešen projekt.

In to je bilo to, stanovanjski objekt Stara šola je bil projekt, s katerim bom pomagal someščanom in hkrati meni v izziv, da ta nebrušen diamant znova zasije v vsej svoji veličini. Zasije predvsem v okolišu, kateremu MIK Celje že vsa leta delovanja želi povračati in ga dopolnjevati.

Prav tako pa danes z velikim ponosom naznanjam gradnjo novih nadstandardnih stanovanj Vojniške terase, katerih gradnja se bo začela prihodnji teden in bodo vseljiva že jeseni 2023.
Objekt zajema 59 nadstandardnih oblikovanih dvo- in trosobnih stanovanj, kjer so prav vsa opremljena z visoko kvalitetnim MIK stavbnim pohištvom, modernimi klimatskimi napravami, toplotno črpalko in ne plinom ter lokalnim prezračevalnim sistemom MIKrovent.

Užitek bivanja in stik z naravo, sta bili naše vodilo, zato so vsa stanovanja zasnovana tako, da imajo vstop na prosto. Pritlična stanovanja imajo dostop do lastne terase ali atrija medtem, ko imajo etažna stanovanja ložo, izjema je zgolj eno etažno stanovanje, ki predstavlja luksuz v pravem pomenu besede, saj se poleg 119m2 velikega tlorisa, lahko pohvali z kar 93m2 veliko teraso«

Govor investitorja je pospremil tudi govor trenutnega župana, gospoda Petrea, ki se je navezal na pomembnost novih stanovanj v občini Vojnik in pozdravil Pliberškov pogum, entuziazem in odločitev, da je vložil sredstva in iz tistega starega, žalostnega objekta pričaral to kar vidimo danes.
Poudaril je tudi: » Ta in nov projekt stanovanj (Vojniške terase) je pomembna pridobitev za ta naš kraj, ki bo pred nas postavila tudi nove izzive. En od prvih izzivov, ki smo se ga že pričeli lotevati je povečanje Osnovne šole Vojnik. Kajti prerašča v eno od največjih osnovnih šol v slovenskem prostoru, kjer je trenutno preko 800 otrok.«
Zaključil je s predajo darila, fotografije stare šole, ki je včasih stala na tem mestu ter vsem stanovalcem zaželel prijetno bivanje.

Na zadnje še govor nekdanjega župana gospoda Podergajsa, ki je namenil nekaj besed o prvem objektu – šoli in nadaljnjemu razvoju in poteku umeščanja tega stanovanjskega bloka v prostor, kjer stoji sedaj prenovljen blok. Gospodu Pliberšku se je tudi zahvalil za ves pogum in doprinos za občino Vojnik. Stanovalcem pa zaželel dobrodošlico.

Dogodka se je udeležil tudi vojniški moški pevski zbor, KUD France Prešeren, ki je slavnostno prireditev popestril z dvema zapetima skladbama. Nekaj besed ter božji blagoslov je pred vsemi navzočimi opravil tudi vojniški župnik, gospod Perger.

Iz pozdravnih govorov izvemo, da je bil nekoč zapuščen stanovanjski objekt v celoti obnovljen in se lahko pohvali z novo vodovodno instalacijo, električno napeljavo, ogrevanjem in popolnoma novimi kopalniškimi prostori. Stanovanjski blok Stara šola je objekt s 43 stanovanji, ki se razprostirajo v 4 etažah, oziroma pritličje + 3 etaže. Vsa stanovanja so opremljena z visoko kakovostnim MIK stavbnim pohištvom, poleg tega pa jih odlikujejo tudi druge dodane vrednosti in sicer ločena shramba, loža, dvigalo, garažna hiša in ne nazadnje klimatska naprava. Stanovanja se lahko pohvalijo s prijazno arhitekturno zasnovo in kar je najpomembneje, njihova umestitev stanovalcem nudi udobje mestnega bivanja in sočasno omogoča preživljanje prostega časa v neposredni naravi.

Slavnostni dogodek je zaznamoval prerez traku, katerega so prerezali g. Pliberšek, g. Petre, g. Podergajs in vojniški župnik g. Perger, s tem so uradno otvorili stanovanjski blok Stara šola in stanovalcem zaželeli prijetno bivanje v novih stanovanjih.
G. Pliberšek, je v svojem govoru napovedal naslednji, velik projekt, ki bo v Vojniku doprinesel ogromno. Pričeli bodo z gradnjo nadstandardnih stanovanj t.i., Vojniške terase, ki bodo vseljivi prihodnjo jesen. Vojniške terase, z 59 nadstandardnimi stanovanji, bo energetsko učinkovit objekt, ki bo sledil trajnostnim načelom gradnje, kjer se bodo za gradnjo uporabili zgolj visokokakovostni gradbeni materiali, vgrajeno bo stavbno pohištvo najvišje kakovosti, MIK Celje in ne nazadnje lokalni prezračevalni sistem Smart MIKrovent. Edinstvena lega objekta bo kupcu nudila ogromno naravne svetlobe in zelenih površin, razglede na vojniško okolico in hiter dostop do potrebne infrastrukture. Več o napovedanem projektu si lahko ogledate na povezavi tukaj:
www.vojniske-terase.si

V zaključnem delu je sledil ogled stanovanj, med katerimi so si obiskovalci lahko ogledali tudi dve (po kvadraturi največja), še ne prodani stanovanji. Povabljeni so bili tudi na ogled garažnih prostorov, v katerih so po uradnem delu proslavili otvoritev prenovljenega stanovanjskega bloka Stara šola.

MIK, izjava za medije



Oglejte si tudi