Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Utrip na šoli

Zimski skok v pomlad

Zadnje dni zime je bilo dogajanje za učence od 1. do 3. razreda skakalno obarvano, saj smo gostili ekipo Mini Planice, ki je učencem pripravila mobilno miniskakalnico, kjer so lahko opravili prvi skok. Pred samim skokom so se pogovorili o varni izvedbi in se oblekli v skakalno opremo ter tako neposredno izkusili priprave, ki jih opravijo skakalci na velikih skakalnicah.

 

Pustni karneval v Novi Cerkvi

Na tradicionalnem pustnem karnevalu se že nekaj let zapored pridružuje tudi matična šola Vojnik z vsemi podružničnimi šolami. Skupinske maske otrok so nastajale pri pouku, pri nekaterih so pri pripravi sodelovali tudi starši na šolskih delavnicah. Z raznolikimi idejami in skupinskimi maskami so bili učenci naše šole med najštevilčnejšimi udeleženci tradicionalnega pustnega rajanja v Novi Cerkvi. Povorka je pospremljena z glasbo in predstavitvijo vsake skupine. Seveda pa na takšni prireditvi ni manjkala niti pogostitev s slastnimi krofi, s katerimi je vse maske pogostil organizator.

 

Gregorjevo

Obeležitvi gregorjevega s spuščanjem ladjic z lučkami, ki že peto leto poteka v Novi Cerkvi v sodelovanju POŠ, TD in PGD Nova Cerkev, so se letos prvič pridružili tudi učenci matične šole Vojnik, v sodelovanju s TD Vojnik in PGD Vojnik. S spuščanjem gregorčkov so v obeh krajih pozdravili prihod sonca in pomladi.

 

Zimska šola v naravi

Februarja so se šestošolci udeležili petdnevne zimske šole v naravi. Potekala je na Rogli, kjer so jih pričakali urejene proge in prijetno vreme. Učenci so pridobivali nova znanja in se urili v veščinah alpskega smučanja. Ravnateljica Olga Kovač: »Uživali smo na snegu in v drugih dejavnostih. Z Rogle smo se vrnili utrujeni, a zadovoljni in ponosni na svoje smučarsko znanje.«

Povzela: Lidija Eler Jazbinšek
Foto: arhiv OŠ Vojnik

Oglejte si tudi