Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Utrinki iz Špesovega doma

Precej optimistično smo stopili v novo leto. Kot vedno se tudi tokrat zvedavo spogledujemo z bližnjo prihodnostjo, češ, kaj nam bo prinesla. Ko pa se leto obrne, navadno ugotovimo, da je od vsega najbolj pretresljivo to, da smo se malo postarali in da je tudi to leto šinilo mimo, ne da bi se sploh dobro zavedli.

Čas res hitro beži, prav hitro mine tudi 80 ali 90 in več let – to znajo dobro povedati naši stanovalci. Tisti, ki se vsakodnevno družimo z njimi in prisluhnemo njihovim zgodbam, kar ne moremo verjeti, da je temu res tako ...

 

Leto, ki je minilo, smo zaključili s pesmijo in dobro voljo. Novo leto pa smo na prav tak način tudi začeli – obiskali so nas domači pevci Moškega pevskega zbora Franceta Prešerna iz Vojnika in vokalna skupina Šalom z Ljubečne. Okoli Svetih treh kraljev so nam zapeli še nekaj z božičnega repertoarja. Prav tako so bili pri nas pevci Mešanega komornega zbora iz Celja, ki so za začetek leta pripravili program – med drugim tudi narodne pesmi, ki smo jih lahko zapeli skupaj z njimi. Želimo si, da bo leto, ki je pred nami, vsaj tako pestro, kot je bil prvi mesec v njem.

 

Januarja smo se poslovili od gospoda Franca Vrečerja, ki je pri nas bival celih deset let. Do konca je bil dejaven tako pri raznih dejavnostih v domu kot pri svojem konjičku – vrtnarjenju. Skrbel je za cvetje in grede okoli doma, poleti, ko je bilo treba, skrbno zalival in vzgajal sadike. Pogrešali bomo njegovo sklonjeno postavo, ki je okopavala cvetočo gredo pred domom. Pa tudi njegov gromki bas, ki je vedno, ko je le bila priložnost, naznanil: En starček je živel ... Do pred kratkim je bil tudi član Mešanega komornega zbora Društva upokojencev Vojnik. Zaposleni in stanovalci doma ga bomo ohranili v lepem in trajnem spominu.

 

Elči Gregorc 

Oglejte si tudi