Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Bezenškov literarni večer na Frankolovem

Prosvetno društvo Antona Bezenška Frankolovo je 16. aprila 2015 v paviljonu v graščinskem parku organiziralo literarni večer. Nadejamo se, da ta večer, posvečen profesorju Antonu Bezenšku, postane tradicionalen.
O življenju in delu tega velikega človeka iz našega malega kraja je spregovoril njegov poznavalec – gospod Milan Brecl, ki je tudi tesno povezan z Bolgarijo, Bolgari in Bezenškom. Z orisom Bezenškovega življenja nas je popeljal na vsa področja njegovega delovanja. Ne samo stenografija, tudi poučevanje, literatura in splošno kulturno delovanje so zasidrali našega rojaka v bolgarski in splošni zgodovini.

 

V drugem delu večera smo se z mag. Francijem Pivcem, filozofom, politikom, informatikom in kulturnim delavcem, ustavili ob Bezenškovi knjigi »Etika ili nravoučenie«. Razširili smo svoje védenje o morali in etiki in mreži povezav med pojmi, kot so vrednote, načela, principi, vrline tako v Bezenškovem kot v današnjem času.

Gospod Pivec je ob tej priložnosti društvu poklonil originalno izdajo te knjige, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.

 

V toku večera smo zrecitirali nekaj Bezenškovih pesmi. Družina Gregorc pa je s svojim petjem zaokrožila večer v poučno literarno celoto.

 

Dober večer je bil, in kot rečeno že v uvodu, lahko bi postal tradicionalen.

 

 

Irena Srebot - Črepinšek

Foto: Jure Vovk

Oglejte si tudi