Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Sveti Miklavž v Špesovem domu in cerkvi sv. Jerneja v Vojniku

Čas, ko pride v Vojniku na obisk sveti Miklavž, je poseben čas. Obišče najmlajše in tiste, ki je mladost že daleč za njimi. Simbol dobrote, obenem pa dobrodelnosti, je dobrodošel tudi v današnjem času, ko imamo marsikdaj občutek, da so vse vrednote izginile.
V petek, 5. 12. 2014, je sveti Miklavž obiskal oskrbovance v Špesovem domu starejših krajanov. Pred prihodom sv. Miklavža s spremstvom je folklorna skupina OŠ Vojnik zaplesala nekaj ljudskih plesov. Oskrbovance so nato obiskali sv. Miklavž, angeli in parkelj, župnik Anton Perger in člani Župnijske karitas Vojnik. Sreča, ki se je zrcalila v očeh ljudi v domu, je bila nepopisna. Vsi so obiskali tudi tiste ostarele, ki ne morejo več iz svojih postelj. Spet smo lahko ugotovili, kako malo je potrebno za srečo preprostega človeka. Za vse prisotne je bilo to posebno doživetje.

Miklavževanje se je v organizaciji staršev in Župnijske karitas nadaljevalo v cerkvi sv. Jerneja v Vojniku. Kot vsako leto nas je obiskal sv. Miklavž, trije angeli in letos kar dva parkeljca. Obdaril je več kot 160 otrok, ki že komaj čakajo miklavževanje naslednje leto.

 

 

Mia Marguč, 7. a OŠ Vojnik

 

Oglejte si tudi