Logo MojaObčina.si

Vojnik

JUTRI
22°C
-2°C
SOB.
13°C
4°C
6997

Poziv lastnikom zemljišč k daji soglasja za gradnjo kolesarske povezave Celje–Vojnik–Dobrna

Občinski svet Občine Vojnik, je na svoji redni seji 22. 10. 2020 bil seznanjen z stanjem podpisanih soglasij lastnikov zemljišč, kjer naj bi potekala kolesarska povezava Celje–Vojnik–Dobrna. Glede na to, da imamo podpisanih dobrih 50 % soglasij, ponovno pozivamo lastnike zemljišč, da razmislijo o podpisu. Predstavljamo tudi karto, ki v grobem prikazuje, kje so lastniki že podpisali soglasja k gradnji in kje soglasja še niso podpisana.

Osnovni namen projekta je urediti kolesarske povezave v dolžini 20.089 m od tega v Občini Vojnik 10.651 m, bodisi z novogradnjo, rekonstrukcijo ali s posodobitvijo že obstoječih poti. Občina Vojnik skupaj z Občino Dobrna in MO Celje izvaja projekt ureditve kolesarske povezave Celje–Vojnik–Dobrna, ki je eden izmed projektov, ki je podprt na državni ravni, hkrati pa podprt tudi s strani EU in združuje in povezuje 31 občin. Trasa kolesarske poti poteka ločeno od državne ceste in v čim večji meri uporablja obstoječe javne ceste in poti. V sklopu celovite poti bodo prenovljeni tudi trije novi mostovi in ena kolesarska brv. V Višnji vasi pa je predvidena navezava na idejni projekt, ki se nadaljuje do Frankolovega in naprej do Slovenskih Konjic. Izvedba je predvidena v naslednjih letih.

 

Trenutno je projekt v fazi pridobivanja soglasij lastnikov zemljišč. Glede na to, da bo projekt izvedlo pristojno ministrstvo s pomočjo sredstev EU smo pri določenih zahtevah in željah nekaterih lastnikov zemljišč zelo omejeni. Pomagamo lahko tam, kjer so zahteve rešljive in izvedljive v okviru naših zmožnostih. S pridobitvijo soglasij se ukvarjamo že od meseca marca in žal ugotavljamo, da nekateri lastniki zemljišč še vedno ne pristopijo k podpisu.

 

Po končani gradnji se izvede odmera celotne trase in parcelacija, za kar je zadolžena DRSI, ki bo projekt v celoti financirala. Kolesarska pot bo imela po izgradnji tudi skrbnika za vzdrževanje in zagotavljanje urejenosti in čistoče na celotni trasi. Občinski svet Občine Vojnik poziva lastnike zemljišč, da razmislijo o podpisu soglasja h gradnji kolesarske povezave, kajti le s podpisani soglasji bomo lahko kandidirali k izgradnji. Morebitne spremembe in rešitve, ki so v pristojnosti občine, bomo vsekakor proučili. V osnovi pa projekta, ki je že bil predstavljen in potrjen, ne moremo več spreminjati.

 

Želimo poudariti, da z navedenim projektom občina pridobi dodano vrednost in priložnost, da postane zanimivejša turistična točka, domačinom prijaznejša glede povezave s sosednjimi občinami. V sklopu Območno razvojnega partnerstva smo pristopili k izvedbi javnega naročila za projekt Koles-CE. Projekt omogoča nabavo navadnih in električnih koles ter postaj za kolesa. V Vojniku bi z izgradnjo kolesarske povezave lahko nemoteno izvedli nabavo koles. Namen našega poziva je, da vsi skupaj razmislimo kaj vse lahko pridobimo z izvedbo projekta Kolesarke povezave med Celjem, Vojnikom in Dobrno in s tem omogočimo boljšo in varnejšo kvaliteto življenja. Za nas je to edinstvena priložnost, ki je ne smemo zamuditi. Ponovno pozivamo lastnike zemljišč, da razmislite o tej pridobitvi in nam z vašim soglasjem pomagate realizirati projekt.

Hvala za vaše razumevanje in lep pozdrav.

 

Vesna Poteko, mag.,

višja svetovalka za

investicije in šolstvo

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi