Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

NEFIKS, za lažjo zaposlitev!

Nefiks – indeks neformalnega izobraževanja omogoča in pomaga vsem mladim pri beleženju in promoviranju neformalno pridobljenih kompetenc, ki pri iskanju zaposlitve še kako koristijo. Spodbuja mlade k čim večji aktivnosti izven šole ali študija, saj tako odkrivajo svoje interese, potenciale in veselje do poklicev. Dandanes, ko je vedno težje najti zaposlitev, je neformalno pridobljeno znanje še kako pomembno, pa tudi vedno več delodajalcev ga upošeteva.
Mladi se pogosto ne zavedajo, da so določena znanja in kompetece že pridobili in jih prav zaradi tega tudi ne izpostavljajo. Indeks Nefiks omogoča prepoznavanje znanja in kompetenc, ki jih mlad človek zares ima. Ko svoje kompetence prepoznamo, jih znamo na primeren način z večjo samozavestjo in prepričanjem vase predstavljati na tudi trgu dela, prav tako pa veliko hitreje prepoznamo priložnosti za delo ali podjetništvo.

 

Nefiks spodbuja mlade k prostovoljstvu, različnim oblikam (študentskega) dela, k odgovornem delovanju v nevladnih organizacijah, k izobraževanju v tujini ... Tako se razvijajo kompetence, predvsem pa širi socialna mreža. Indeks Nefiks, ki pravzaprav služi kot osebna evidenca izobraževanj, kompetenc, stikov socialne mreže in drugih aktivnosti, pa na enem mestu omogoča potrjen zapis vsega, kar se nekdo nauči izven šole ali fakultete. Obstajata knjižica Nefiks in elektronski e-Nefiks, ki poleg beleženja kompetenc omogoča tudi izdelavno življenjepisa in izpis vseh pridobljenih kompetenc. Primeren čas, da začnemo beležiti v Nefiks in tako načrtovati svojo poklicno kariero je pri 14 letih, vpisovati pa je možno tudi za nazaj, zato skoraj nikoli ni prepozno začeti!

 

Da mlade še bolj spodbudijo k vpisovanju v Nefiks in predvsem, da nagradijo mlade, ki svoje aktivnosti že intenzivno vpisujejo, bodo na Zavodu Nefiks tudi letos podelili priznanja tistim, ki bodo imeli največ vpisov. Priznanja pa bodo namenjena tudi organizacijm, ki najbolj aktivno beležijo znanje svojim članom in uporabnikom.

 

Prireditev, na kateri bodo priznanja podeljena, bo izvedena 17. oktobra 2013. Prijavijo se lahko posamezniki, ki so v zadnjih dveh letih zabeležili najmajn 5 vpisov, oziroma organizacije, ki so ali bodo vpisale vsaj 3 različne aktivnosti.

 

Podeljene bodo praktične nagrade, in sicer 4 tablični računalniki za posameznike in 6 tabličnih računalnikov za organizacije, katerih vpisi bodo prepoznani kot najbolj kvalitetni. Več informacij o tem dobite na spletni strani www.talentiran.si.

 

Za Zavod Nefiks

Alenka Blazinšek

alenka@nefiks.si

040698915

 

Oglejte si tudi