Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Nujno obvestilo - omejitev uporabe pitne vode

V celjskem javnem podjetju Vodovod – kanalizacija opozarjamo uporabnike, oskrbovane iz vodnega vira Kapelca na Lipi pri Frankolovem, da je poraba pitne vode kljub nenehnim obvestilom o omejitvi uporabe za zalivanje rastlin, pranje avtomobilov in polnjenje bazenov še vedno zelo visoka.

Povišana poraba vode je ugotovljena tudi v nočnem času. Zato ponovno opozarjamo uporabnike na območju naselij Lipa pri Frankolovem, Dol pod Gojko, Beli potok, Lindek, Zabukovje, Straža pri Novi Cerkvi, Straža pri Dolu in Trnovlje pri Socki, da dosledno upoštevajte opozorilo o omejitvi uporabe pitne vode, ker lahko pride v nasprotnem primeru do hudega pomanjkanja vode v sistemu.

To pomeni, da ne bo vode niti za osnovne življenjske potrebe, kuhanje, pranje ...

 

 

Skladno z 11. alinejo 1. odstavka 45. člena Odloka o oskrbi s pitno vodo ter odvajanju in čiščenju komunalne in odpadne vode na območju občine Vojnik (Ur.l.RS, št.106/09) je uporabnikom prepovedano kršiti varčevalne in ostale ukrepe v primeru motenj pri oskrbi s pitno vodo ali ob prekinitvi dobave pitne vode. Uporabnik – fizična oseba, ki krši  zgoraj navedeno -  se za prekršek kaznuje z globo 400 EUR.

 

Ukrep omejitve porabe pitne vode bomo kontrolirali s pristojnimi inšpekcijskimi službami.

 

S spoštovanjem!

 

 

 

mag. Marko Cvikl, univ. dipl. inž. grad.

direktor

Oglejte si tudi