Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Vojniški vinogradniki pregledali svoje delo

V prijetnem ambientu gostišča Medved v Škofji vasi so vojniški vinogradniki v rekordnem številu opravili IX. OBČNI ZBOR. Posebej so bili veseli prisotnosti najstarejšega člana društva Silvestra Krofliča. Kljub 84 letom še vedno živahno dela v vinogradu in kleti in se redno udeležuje vseh predavanj in prireditev.
Veseli so, da so program v celoti izpolnili in veseli številčnega obiska na vseh društvenih prireditvah. Izkazali pa so se tudi na društvenem ocenjevanju vin letnika 2010, prereza letnika vinorodne dežele Podravje, ocenjevanju na sejmu Agria ter II. Festivalu predikatov v Metliki. Ponosni so lahko, da so njihova vina dosegla najvišja priznanja. Če se spomnimo, da je na prvih ocenjevanjih vin bilo izločenih tudi do 40 %  vzorcev in za prisotna vina iz samorodnic je to ogromen napredek!

 

S sprejemom programa dela za l. 2012 pa vinogradniki želijo nadaljevati lansko res uspešno delo.

 

Po občnem zboru pa so izvedli I. društveno pokušino svojih najboljših vin.

Vina, kot so bela zvrst V. Štokojnika, laški rizling D. Horvata, chardonnay J. Kovača, rumeni muškat O. Potočnika, renski rizling pozna trgatev M. Kovača ter kerner izbor M. Krašovca, so bila res odlična. Vse prisotne pa je najbolj prepričalo društveno vino VOJNIČAN. To je sad njihovih prizadevanj v vinogradu. Mentorji društva Tadeja, Anton, Roman … stalno ponavljajo, da samo iz dobrega, dozorelega grozdja lahko nastane dobro vino. Grozdje prineseno na V. VINSKO TRGATEV pa je zanesljivo bilo. Velika zasluga pa je seveda tudi kletarjev M. Kovača in P. Martiča.

 

Pohvaliti je treba, da so člani društva Kuzman, Kovač, Krašovec … izvedli pokušino na presenetljivo visoko strokovni ravni. Za vse prisotne dame pa je za 8. marec, dan žena, in materinski dan presenečenje pripravil stalni neutrudni sponzor VRTNARSTVO KRAŠOVEC iz Arclina.

 

Ob lepi narodni pesmi Arclinskih fantov in harmonike H. Felicijana so si udeleženci zaželeli dobrega dela in dobre vinske letine v letu 2012.

 

Pij malo pij dobro!

 

Mirko Kraševec

 

 

Oglejte si tudi