Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Vojniški upokojenci na zaključnem izletu

Kam jih je tokrat vodila pot? Po lepi in tako raznoliki Sloveniji. Tako se je namreč glasil odgovor udeleženke na zastavljeno anketno vprašanje: Kam naj društvo popelje svoje člane na zaključni izlet?

Vodič Rudi Lešnik je udeležence zadnjo oktobrsko soboto popeljal po Zasavju. Te kraje namreč pozna kot lasten žep. Z veliko vnemo je razkazal pokrajino, znamenitosti, kraje z zanimivimi poslopji in tudi »spomenike« propadle, nekoč cvetoče industrije. Udeleženci, ki so bili tokrat prvič v teh koncih, se kar niso mogli načuditi, da so tako urejeni kraji prav v njihovi bližini.

 

Prijazna vodička je na gradu Bogenšperk popeljala obiskovalce po domovanju znanega Valvazorja. Vaška situla in središče Slovenije GEOS sta prav tako vredna ogleda. A obisk Zasavske svete gore je bil pravo doživetje. Romarska cerkev Marije miru leži visoko na hribu in povsem na samem. Domači župnik je razkazal cerkev, predvsem pa okolico (pokopališče ob cerkvi, zanimiv križev pot, turško lipo, vojne spomenike, kip rudarja, prelepo kapelo itn.). In ko je sonce predrlo oblake, se je odprl pogled čez skoraj polovico Slovenije. V mali cerkvi je nato še posebno lepo zazvenela Marijina pesem preprostih obiskovalcev.

 

Vojniški vinogradniki dokazujejo, da so tudi dobri gospodarji, saj so zadnje kaplje društvenega vina podarili izletnikom. Bilo je odlično, zato se jim iskreno zahvaljujejo.

 

Povsod je lepo, doma pa najlepše. To ugotavljajo udeleženci izleta in bodo zagotovo še enkrat potrdili, ko bodo prebirali turistično publikacijo Dobrodošlica raznolikosti, ki jo je izdala in podarila izletnikom domača občina Vojnik.

 

Ponos društva so pevci Mešanega pevskega zbora DU Vojnik. S čudovitim koncertom so proslavili desetletnico plodnega dela. Tudi v prihodnje jim želimo veliko uspešnih nastopov. Ustanovitelju zbora Viktorju Lečniku, neumorni vodji Ivanki Koprivnik, zlasti pa prizadevni zborovodkinji ge. Bukovec velika hvala.

 

Upokojenci upajo, da bo tudi novo občinsko vodstvo imelo posluh in finančno naklonjenost za prizadevno in več kot tisoččlansko društvo. Še posebej za vzdrževanje društvenega doma, ki je v starem delu Vojnika ena najlepše vzdrževanih stavb – zasluge gredo predvsem dolgoletni predsednici društva Marjanci Krpan in sedanjemu predsedniku Ivana Robačerju.

 

Pavle Leskovar

Foto: Jure Vovk                  

Oglejte si tudi