Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

V Vizorah prva tekma v smučarskih skokih za pokal Mercator

V soboto, 15. junija, se je v skakalnem središču v Vizorah odvilo prvo tekmovanje v smučarskih skokih za pokal Mercator. Meddruštveno tekmo, ki jo sicer SD Vizore prireja vsako leto, je tokrat nadgradilo sodelovanje z Mercatorjem kot glavnim pokroviteljem. Mercator je zadnja leta znan tudi kot velik podpornik naših orlov, še posebej skakalnega podmladka. Mlade tekmovalce so s svojim obiskom razveselili tudi nekateri skakalni reprezentanti.
Dogajalo se torej ni samo na skakalnicah. V prijetnem vzdušju naravnega ambienta, ki ga ponuja vizorska dolina, so se v športnih animacijah preizkusili tako mlajši kot starejši, obiskovalci so imeli priložnost pokusiti domače dobrote lokalnih ponudnikov, potekala je podelitev pokalov Cockta za dosežke v pretekli zimski skakalni sezoni 2018/2019, vsi skupaj pa so se razveselili obiska reprezentantov A. Prišli so tudi Peter Prevc, Jernej Damjan ter Timi Zajc, ki je svoje temelje gradil prav v klubu SD Vizore, kjer je deset let treniral po okriljem vizorskega klubskega trenerja Stanislava Grma.

 

Celodnevno dogajanje v vizorskem skakalnem središču je potekalo v znamenju tekem v smučarskih skokih. Potekala je tudi veteranska jubilejna tekma na HS 28, glavnina tekmovalnega dela pa je bila izvedena na štirih vizorskih skakalnicah: HS 10, HS 15, HS 28, HS 37, v dvanajstih kategorijah. Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz klubov: SD Vizore, SSK Mislinja, NSK Tržič – FMG, ŠD Gamsi Žahenberc, SSK Šmartno na Pohorju, SK Triglav, SSD Stol, SD Dolomiti, SSK Ljubno BTC, SSK Velenje, SK Predmeja – Otlica Kovk.

Vizorski orli so tokrat dosegli:

1. mesto – Luka Mavhar (mlajši začetniki)
1. mesto – Blaž Verdel (starejši začetniki)
1. mesto – Maks Turnšek (cicibani do 8 let)
1. mesto – Timon Brglez (dečki do 11 let)
1. mesto – Mai Zakelšek (dečki do 12 let)
1. mesto – Tine Goršek (dečki do 13 let)
1. mesto – Ožbej Vačovnik Kotnik (dečki do 15 let)
2. mesto – Matija Moškon (dečki do 10 let)
2. mesto – Rožle Toman (dečki do 11 let)
2. mesto – Jaka Krajšek (dečki do 12 let)
2. mesto – Alja Preložnik (deklice do 13 let)
3. mesto – Matic Preložnik (dečki do 15 let)
4. mesto – Žan Zakelšek (dečki do 9 let)
5. mesto – Matic Brglez (dečki do 9 let)
9. mesto – Jure Kožuh (dečki do 12 let)
11. mesto – Tilen Slemenšek (dečki do 12 let)
12. mesto – Fin Šibli (dečki do 12 let)

Tesno sodelovanje SD Vizore z Mercatorjem

Klub SD Vizore pa ni uspešen samo na športnem področju, temveč so se že večkrat izkazali kot izvrstni organizatorji tekem in odlični skupinski igralci, ko gre za pridobivanje sredstev za svoj podmladek, za promocijo in razvoj skakalnega športa v Sloveniji, predvsem v štajersko-koroški regiji.

Člani dokazujejo, da lahko tudi manjši klub z veliko dobre volje in srčnosti doseže veliko. Tako je SD Vizore letos že tretjič zmagalo na vseslovenski Mercatorjevi kampanji v podporo slovenskemu skakalnemu podmladku.

 

Kmalu po zmagi v letošnji Mercatorjevi kampanji za dodelitev sredstev je SD Vizore predlagalo tesnejše sodelovanje z Mercatorjem in tako je nastala prva tekma v smučarskih skokih za pokal Mercator. Po sobotnem tekmovanju se je pokazala velika želja, da to postane tradicionalno srečanje in tekmovanje celotnega podmladka slovenskih skakalcev in skakalk.

Mercator,
ki je tudi sicer velik podpornik različnih športnih, humanitarnih, kulturnih in izobraževalnih projektov, torej pomembno podpira tudi slovenske skakalce, tako slovensko skakalno reprezentanco kot tudi skakalni podmladek. V ta namen vsako leto pripravijo posebno kampanjo, v kateri podelijo donatorska sredstva skakalni reprezentanci ter najbolj prizadevnim skakalnim klubom po Sloveniji. Letos je Mercator za razvoj skakalnega podmladka doniral 45.000 evrov.

 

Na krilih uspehov

Člani SD Vizore so se v pretekli zimski sezoni najbolj veselili uspehov dveh državnih prvakov in enega naslova ekipnih državnih prvakov v smučarskih skokih.

Na sobotni podelitvi priznanj za zimsko sezono 2018/2019 za pokal Cockta, ki je potekala v sklopu dogajanj za prvi pokal Mercator, so odnesli domov tudi dve zlati kolajni in dve bronasti kolajni za dosežke v štajersko-koroški regiji ter pokale za uspehe na državnem nivoju: dva 1. mesta v skupnem seštevku v solo skokih – Mai Zakelšek (dečki do 11 let) in Timon Brglez (dečki do 10 let), dve 2. mesti v skupnem seštevku v nordijski kombinaciji – Špela Mastnak (mladinke do 18 let) in Timon Brglez (dečki do 11 let), prav tako pa sta v skupnem seštevku pokala Cockta za nordijsko kombinacijo po klubih Špela Mastnak in Alja Preložnik kot tekmovalki kluba SD Vizore zasedli 3. mesto v skupnem seštevku v nordijski kombinaciji.

Tekst: Andreja Preložnik

Foto: Mateja Suljič

 

 

 

Oglejte si tudi