Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
3°C
Oceni objavo

Tudi letos smo se jih spomnili ...

Organizacija Združenje borcev za vrednote NOB v občini Vojnik - Dobrna in v krajevni organizaciji Vojnik se je tudi lani ob koncu leta 2012 spomnila svojih članov, ki so starejši od 80, let in bolnih članov.

V Združenju imamo vsako leto okoli 90 članov, ki jih obiščemo in obdarimo. V krajevni organizaciji vsako leto poverjeniki obiščejo vsakega člana osebno na domu, ga obdarijo s skromnim darilom in mu zaželijo še mnogo let, zdravja in sreče. Ni toliko pomembno darilo, pač pa sam obisk starejših članov in klepet z njimi. Naših obiskov so bili zelo veseli. Organizacija se s temi obiski tudi seznani, v kakšnih razmerah živijo naši člani in ali potrebujejo kakšno pomoč. V Krajevni skupnosti Vojnik smo obiskali 32 naših članov, od tega največ v Špesovem domu, kjer živi devet naših članov. Zelo so bili veseli našega obiska in si zaželeli, da se bi to dogajalo pogosteje.

To kaže na to, da sta osebni stik in topla beseda pri starejših članih več vredna kot vsako darilo, čeprav so bili tudi njega zelo veseli.

Ne glede na vedno težjo finančno situacijo večine društev in organizacij in tudi naše organizacije zaradi krizne situacije v državi se bomo še naprej trudili, da to tradicijo obdržimo tudi v naslednjih letih.

Za KO Vojnik

Albin Cocej

Oglejte si tudi