Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Taščice v Špesovem domu

Ljudske pevke Taščice popestrile materinski dan v Špesovem domu v Vojniku
Vsako leto vsaj enkrat nastopimo ljudske pevke Taščice v Špesovem domu, kjer stanovalce razveselimo s svojim petjem. Tako smo tudi letos imele enourni koncert na materinski dan. Stanovalcem smo zapele nekaj pesmi iz svoje bogate zbirke, v goste pa smo povabile tudi dva mlada harmonikarja, Davida Kramarška in Jernejo Brežnik. Vmes sta za popestritev zaigrala nekaj pesmi in tudi zapela. Ura je minila v prijetnem vzdušju in ob odličnem obisku. Po zakuski in darilu, ki so ju pripravili zaposleni v domu, smo se dogovorili, da se spet kmalu srečamo.

 

Seveda pa to ni bil edini nastop v letošnjem letu – 27. februarja smo bile povabljene na občni zbor PGD Vojnik, kjer smo odpele nekaj pesmi. PGD Vojnik nam je omogočil prevoze na nastope, zato smo bile vesele, da smo se jim tokrat lahko vsaj malo oddolžile. Pomoči si želimo tudi v prihodnje.

 

Povabljene pa smo bile tudi v Celje, in sicer 3. marca 2015 v Dom ob Savinji, kjer smo stanovalcem popestrile dan s petjem. Tudi tam sta nas spremljala mlada harmonikarja. Upamo, da nas še kdaj povabijo medse.

 

Zdaj pa se pripravljamo za nastop na celjski KTV (nedelja, 29. marec 2015). V oddajo Pod lipo nas je povabila Polonca. Z nami bodo tudi preostale članice iz Društva kmetic Meta (tudi mi smo namreč članice tega društva). Predstavile bomo delo društva in prikazale priprave na velikonočne praznike.

 

 

Majda Brežnik

Foto: M. Brežnik

 

Oglejte si tudi