Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Skavtske pomladanske aktivnosti

6. skavtski zakon se glasi: Skavt/Skavtinja spoštuje naravo in vidi v njej božje delo.

Tako smo se primerno zakonu in okoljski vzgoji, ki jo pri skavtih poudarjamo kot cel steg, udeležili vseslovenske akcije Očistimo Slovenijo 24. 3.  Sedeminštirideset članov je očistilo reko Hudinjo in tako dodalo delček svoje energije za lepše okolje.

Poleg vsakotedenskih srečanj smo organizirali kresovanje na kmetiji Karo v Lindeku. Rdeča nit kresovanja so bili turški vpadi. Na pripravah smo ujeli janičarja, ki se je spomnil svoje mladosti, katero je preživel v naših krajih, preden so ga Turki ugrabili in prevzgojili za morilca.

Zaupal nam je čas, ko bodo Turki napadli naše kraje, tako da smo se lahko dobro pripravili in dali signal tudi okoliškim prebivalcem. 28. 4. smo se zbrali in ob signalu, da Turki prihajajo z loki in gorečimi puščicami, prižgali ogenj. Po skavtsko in varni pred Turki smo ob ognju peli in igrali na kitaro ter pekli pice na žerjavici. Zahvaljujemo se družini Karo, ki nas je gostila in nam omogočila lepo preživet večer ob ognju.

Skupnost voditeljev (SKVO) se vsako leto odpravi na SKVO vikende, kjer se družimo, si napolnimo baterije in seveda načrtujemo aktivnosti za naslednje skavtsko leto. Letos smo se odpravili v Radovljico, tam po naključju prišli na festival čokolade in izkoristili priložnost za slikanje s predsednikom države Danilom Türkom.

 

 

Počasi bomo zakorakali v brezskrbno poletje, ki pomeni za nas pripravo na drugi pomemben del skavtskega leta, in sicer na tabore krdela, čete in klana ter vseslovenskega tabora voditeljev v mesecu juliju in avgustu.

 

Špela Lozej, iznajdljiva mravlja

Oglejte si tudi