Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Rock žur Frankolovo letos dokazal, da ni le žur, temveč praznik za mlade

Ob deseti obletnici rock žura Frankolovo je odmevalo bolj kot kadarkoli do zdaj. Mladi organizatorji, ki od leta 2003 delujejo v okviru Mladinskega društva Frankolovo in zadnja tri leta pod vodstvom Jakoba Jakopa, so dokazali, da Frankolovski žur zanje ni zgolj zabava, temveč profesionalni dogodek, ki se lahko po kakovosti organizacije postavi po robu marsikateremu glasbenemu dogodku v Sloveniji.
Mladinsko društvo se je oblikovalo z namenom, da se mladi združijo in prebudijo mladostniški duh v njihovem malem kraju, ki z vsakim letom, ravno zaradi Frankolovskega rockerskega dogodka, pridobiva na ugledu. ''Tokrat je frankolovski žur presegel vsa pričakovanja, ljudi je več kot lansko leto in na odru je občutek, kot da smo na pravem festivalu, tako da se res veselimo nastopa pred Frankolovčani in Frankolovčankami,'' nam je pred nastopom povedal pevec skupine Top Stripper, ki se še dobro spomni lanskoletnega koncerta ob frankolovski graščini.

 

''Rock žur Frankolovo je praznik za mlade! Praznik, ki bi moral biti razglašen za uraden!'' je z odra zavpil pevec skupine Kronika, ki domačo občinstvo tradicionalno navdušuje že tretje leto zapovrstjo. In res je bilo tako. Občinstvo, za katero je bilo odlično poskrbljeno s popoldanskim brezplačnim kopanjem, petimi točilnimi pulti in odlično hrano, je zares praznovalo. Fantje iz skupine 60W, Zeus ter fantje iz skupine Kronika so občinstvo pripravili do glasnih in navdušenih vzklikov.

 

Ljubitelje dobre glasbe in odličnega šova je k odru pritegnil nastop skupine Siddharta, ki so s svojim nastopom, kitarskim hrumenjem in svetlobnimi učinki prisotne pripravili do prave evforije. Dobre zabave in glasnega petja niso bili prikrajšani niti tisti v ozadju, saj so dogajanje lahko spremljali na dveh velikih zaslonih ob odru. Za ples in pozitivno energijo do jutranjih ur je poskrbela skupina Nude, ki je na dogodku nastopila v okviru svoje turneje Nude20. Žuriranje je zaključila ljubljanska skupina Top Stripper, ki je to nalogo v pravem rock'n'roll slogu opravila več kot odlično.

 

Trdo delo in vztrajnost mladih nadobudnežev se je izplačalo, zato so za odlično izvedbo jubilejnega desetega Rock žura Frankolovo od predstavnika krajevne skupnosti Dušana Horvata zasluženo prejeli uradno priznanje. ''V krajevni skupnosti smo navdušeni nad delom Mladinskega društva Frankolovo, letošnji rock žur je zagotovo njihov največji dosežek, v naslednjih letih lahko pričakujemo le še več,'' je navdušeno in nič kaj skromno dejal Dušan Horvat. Temu mnenju se pridružujemo tudi mi, zato vznemirjeno pričakujemo naslednje leto, ko nas bo Mladinsko društvo Frankolovo zopet nedvomno prijetno presenetilo z izvrstnim dogodkom.

 

Agencija pr Evi

 

Foto: -  Immo Stackfleth

          -  J. Vovk

 

Oglejte si tudi