Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Občina tudi invalidom nasproti

Občina Vojnik je na pobudo Medobčinskega društva delovnih invalidov pričela s prvimi aktivnostmi za pristop k projektu »Občina po meri invalidov«.

Občina Vojnik si že vrsto let prizadeva k zavzemanju za dostojanstvo, pravice in blaginjo invalidov, razumevanju invalidnosti ter jim želi pomagati k neodvisnemu življenju in lažji dostopnosti.

 

Na mednarodni dan invalidov 3. decembra bomo v sodelovanju z Medobčinskim društvom delovnih invalidov Celje organizirali sestanek z namenom povezovanja vseh invalidov oziroma invalidskih organizacij na lokalni ravni in zbiranja predlogov o pomoči invalidov v prihodnji letih. Medobčinsko društvo delovnih invalidov Celje je predlagalo županu, da se Občina Vojnik vključi v projekt »Občina po meri invalidov«, ki ga je Zveza delovnih invalidov Slovenije oblikovala z namenom, da bi še v večji meri spodbudila lokalne skupnosti k načrtnim in trajnim aktivnostim za doseganje večje kvalitete življenja invalidov v njihovem okolju, za socialno vključenost invalidov in njihovo sodelovanje v družbenem življenju kraja.

 

V prihodnjih mesecih sledi organizacija okrogle mize, kamor bomo povabili vse invalidske organizacije in odgovorne predstavnike javnih služb, ki se srečujejo s problematiko invalidov, da na osnovi skupnih ugotovitev pripravijo oceno položaja invalidov v občini in oblikujejo predloge za akcijski načrt.

 

Jasmina Jakopič

Foto: J. Vovk

 

Oglejte si tudi