Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Medena kulinarika

V ponedeljek, 24.marca 2014, je Čebelarsko društvo Vojnik organiziralo praktično delavnico z naslovom »Medena kulinarika«, ki jo je izvedla Marija Arh Ivanšek. Predavanja so se udeležili čebelarji in čebelarke.
Najprej je potekal teoretični del, nato pa smo se lotili še praktičnega, to je priprave medenih jedi. Pripravili smo različne jedi, kot so medeni obloženi kruhki, skutini mošnjički z orehi, s sirom in medom, polnjeni gratinirani šampinjoni z medom, krajnska klobasa, kuhana v trenu in medu, rezine piščanca v medeni omaki z banano in papriko, presna redeča pesa z medenim prelivom, strjenka s sadjem in medenim zrcalcem, sadni kruh in ajdovi medeni štruklji. Na koncu smo vse jedi tudi poskusili.

Praktična delavnica je bila zelo uspešno izvedena, saj smo pripravili veliko jedi, pri katerih lahko uporabimo pridelani med.

Zahvaljujemo se Gostišču Turist za izkazano pomoč pri izvedbi delavnice.

                                                                                                           

Uroš Kovše

Oglejte si tudi