Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

Leto 2020 in KORK Frankolovo

Še malo pa bo končano. To koronsko leto namreč, ki se je že začelo z grožnjo z virusom na Kitajskem, ki je potem skupaj s popotniki prepotoval vse celine in spravil v stiske številne pri nas in po svetu.

Leto smo uspešno začeli polni elana s telesno vadbo za starejše gospe in predavanjem o pravilni prehrani  v zrelih letih. Potrudili smo se tudi pri izvedbi prvega občnega zbora našega KORK-a, nato pa je sledila karantena. Vsi smo bili prestrašeni in negotovi. Stiske starejših na našem območju so bile velike, zato smo jih poleg rednih in izrednih delitev v aprilu obiskali in obdarili z medicinskimi maskami in rokavicami, česar so bili zelo veseli. Ne le mask, bolj  našega časa, ki smo si ga vzeli, in prijaznega druženja zunaj na soncu ob primerni varnostni razdalji. Ljudje smo družabna bitja in potrebujemo bližino, ki nam jo je virus odvzel.

Osnovni šoli Frankolovo smo namenili tudi donacijo za nakup šolskih potrebščin.


Najbrž nihče med nami ni pričakoval takega razpleta leta, v osami in stiskah, kaj bo, če se okužimo. To skrbi tudi naše poverjenike, ki obiskujejo uporabnike na terenu in poskušajo z obiski in paketi ob rednih in izrednih delitvah  olajšati stiske.

Najtežje pa je najbrž oskrbovancem domov za starejše, saj so že lep čas odrezani od svojcev. Tudi v domu SENECURA v Vojniku jim ni lahko. Zato so jim učenci OŠ Frankolovo z učiteljico Leonido Rožanski na našo pobudo pisali pisma vzpodbude.

Eden izmed njih je napisal:« Razumem vas, da vam je težko, ker ne morete videti svojih bližnjih, saj tudi jaz svoje prijatelje močno pogrešam. Pomembno pa je, da vsi skupaj malo potrpimo, saj bomo le tako premagali virus. Želim vam, da ostanete zdravi in vas lepo pozdravljam.«


Enako mislim tudi jaz. Skupaj bomo zmogli. Vse mine in tudi ta virus bomo ukrotili. Do takrat pa se držimo navodil, nosimo maske, razkužujmo si roke in mislimo pozitivno.


Pa srečno in zdravo 2021, seveda.


Marija Čretnik, predsednica KORK Frankolovo

Oglejte si tudi