Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Iz zbora članov DU Vojnik

Člani Društva upokojencev Vojnik smo se ta petek zbrali na zboru članov, da pregledamo, kaj vse smo storili v preteklem letu ter česa se bomo lotili v tem letu.
Preden se lotim nadaljnjega pisanja, naj povem, kar me najbolj veseli in navdaja z optimizmom, da nam je v preteklem letu uspelo povečati število članov. Trend se nadaljuje tudi letos, saj to leto beležimo že 30 novih članov. Priprave na zbor članov so se začele že v decembru prejšnjega leta in začetku januarja, ko smo pripravili načrt dela za to leto 2018. Dejavnosti v društvu začnejo potekati takoj po vstopu v novo leto. Do danes, ko pišem ta prispevek, se je v društvu že marsikaj zgodilo.

 

Po vseh temeljitih pripravah je napočil 23. marec, ko smo z vsemi pripravami lahko prišli na plano in jih predstavili svojemu članstvu in gostom. Kar nekaj imenitnih in pomembnih gostov se udeležilo zbora. Med njimi gre najprej omeniti župana občine Branka Petreta, predsednika PZDU Celje Silva Malgaja in predstavnike DU Ljubečna in Dobrna. Zbralo se nas je okoli 160 članov. Če bi jih še kaj prišlo, bi preprosto zmanjkalo prostora. Prizorišče je bilo nabito polno. 

 

Lansko leto je bilo zelo pestro. Kar ne vem, kje naj začnem. Medgeneracijsko sodelovanje, humanitarna dejavnost, obiskovanje starejših upokojencev in druženje z njimi, uresničevanje programa »Starejši za starejše« in družabna srečanja ter izleti so naša zvezda stalnica. Ogromno prostovoljnega dela je bilo vloženo v te dejavnosti.

 

Pri družabnih srečanjih in izletih smo skoraj presegli magično številko tisoč, pri športni in rekreativni dejavnosti pa številko petsto. Naši predsedniki sekcij so za izvedbo naštetih dejavnosti dali največji prispevek. V poročilu je ves njihov trud bolj podrobno opisan. Toliko jih je, da jih v tem prispevku ne morem vse našteti. 

 

Lani se je kakovostno in številčno okrepil naš mešani komorni pevski zbor in si pridobil nov in lep zven. Njihov nastop smo na zboru pospremili z gromkim ploskanjem.

 

Naše nepremično premoženje je v letu 2017 doživelo posodobitev sanitarij v spodnjih prostorih društva, pri čemer je levji delež prispevala Občina Vojnik, del sredstev pa smo tudi sami prispevali. To je samo nekaj poudarkov iz društvenega življenja, beležimo jih še mnogo več. Na zboru smo se spomnili tudi svojih najbolj prizadevnih in zaslužnih članov, ki smo jim podelili priznanja in priložnostna darila. To so bili g. Branko Brežnik, g. Alojz Buček, ga. Ivanka Koprivnik, g. Franc Lebič, g. Viktor Lečnik, g. Viki Žgajner in ga. Jožica Žibret.

 

Vsi gostje so nam izrekli priznanje za opravljeno delo ter nam dali mnogo izpodbud in iztočnic za prihodnje delo. Še posebej nas je veselilo priznanje in dobre želje, ki jih je izrekel župan naše občine. Po vsem opisanem so ostali na dolgu samo še glasbeniki, ki so s svojimi napevi na plesišče kmalu privabili prve plesne pare. Zbor članov se je nadaljeval v sproščenem vzdušju in prijetnem klepetu o tem in onem z obljubo, da se ob letu spet vidimo.

 
V priponki si lahko ogledate poročilo predsednika o delu društva v letu 2017 in program dela za 2018.

 

Tekst: Marijan Kajzba

Foto: Franc Lebič

Oglejte si tudi