Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

IV. pohod – ogled vinskih kleti

Želja – zamisel je, da bi tudi v naših krajih uredili »VINSKE CESTE« (promocija vinogradništva, trženja vina v povezavi s turizmom).

Zato Društvo vojniških vinogradnikov v soboto, 15. septembra, organizira IV. POHOD – OGLED VINSKIH KLETI.

 

Zberemo se v Ivenci na parkirišču bivše gostilne Zottl ob 8. uri. Odpeljemo se skupaj do obračališča avtobusa v Malih Dolah (Brezovščkov križ), kjer bo start. Pot nas bo vodila do gostoljubnih gospodarjev kleti (Male Dole, Črešnjice):

 

Bezovšek, Zajc, Pohajač, Kovač, Dobrotinšek, Ribič, Drgajner, Šibanc, Preložnik, Dajčman, nato se organizira prevoz do avtomobilov. Vodja pohoda bo Miran Kovač.

 

Malo bolj zahtevne peš hoje bo za okoli 3 ure. Seveda pa bomo pri prijaznih gostiteljih pokusili kupico, dve rujnega ali mimogrede pokukali v vinograd. Z ogledom bi zaključili ob 15. uri.

 

Verjamemo, da teh lepih krajev mnogi še nismo obiskali. Zato obisk pri naših prijateljih vinogradnikih res toplo priporočamo!

 

NEKAJ NOVEGA: Društvo bo poskrbelo tudi za društvene kozarce, ki ga bo prejel vsak pohodnik. Prispevek je 5 eur.

 

Svojega partnerja pa le pripeljite s sabo! Upamo, da bomo doživeli lepo jesensko dopoldne! VOJNIČANI, PRIDRUŽITE SE NAM!

 

VI. VINSKA TRGATEV bo v soboto, 6.10. 2012, ob 9. uri. Spet bomo zbirali grozdje za vino VOJNIČAN – društveni ponos. Prihranite tudi kak lep grozd (v vinogradu ali zaboju v kleti). Zbirali bomo tudi najtežji in najslajši grozd.

 

VII. MARTINOVANJE bo v soboto, 10. 11. 2012, ob 10. uri pred KZ Vojnik.

 

Še vedno vabimo – vpisujemo nove člane v naše društvo.

 

Pij malo, pij dobro!

 

 

                                                                                      Pavel Leskovar

 

 

Oglejte si tudi