Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Društvo Talon Frankolovo v letu 2012

Društvo Talon je bilo aktivno skozi vse leto, saj je v celoti uresničilo program dela za leto 2012.
Že na začetku leta smo sodelovali pri izdelavi pustne maske, pripravili dve večji prireditvi: spomladanski kramarski sejem s predizborom harmonikarjev za pohorsko coklo in poletni kramarski sejem, na katerem smo prikazali obdelavo lesa - tesarjenje na star način.

 

V aprilu smo organizirali izlet v Novi Sad in Beograd, jeseni pa smo si v okviru martinovanja ogledali Ptuj z okolico. Udeležili smo se čistilne akcije, praznovali dan žena in  40 mučencev, imeli piknik za člane društva, kuhali golaž na drugem golaž žuru. Na tem žuru smo osvojili 2. mesto. Iskali smo tudi izgubljeni prstan grajske gospe na gradu Lindek, pa organizirali pohod k polnočnicam  v Črešnjice, postavljali klopotec, izdelali igračke za otroke v Vrtcu Frankolovo kot darilo Miklavža, pa tudi voščilnice smo sami pripravili.

Da smo lahko vse zadane naloge izpeljali, so zaslužni člani društva, naši donatorji, KS Frankolovo, Občina Vojnik in več krajanov, s katerimi dobro sodelujemo, zato se vsem iskreno zahvaljujem v želji, da bo tudi letos sodelovanje obrodilo sadove.

 

Nada Kužner

Foto: Jure Vovk

Oglejte si tudi