Oceni objavo

Pohod Društva podeželskih žena Meta

Članice Društva podeželskih žena Meta obiskale Kunigundo

V nedeljo, 16. julija, smo se članice Društva podeželskih žena Meta odpravile na pohod na Kunigundo. Na pohodu so se nam pridružili tudi družinski člani in prijatelji. Pot smo začeli v Šmartnem v Rožni dolini. V lepem vremenu in ob uživanju v lepi naravi smo prispeli na Goro, si malo odpočili, kdor pa je želel, se je lahko udeležil svete maše. Na Gori je ravno to nedeljo bila slavnostna maša s procesijo v čast zavetnikov sv. Kunigunde in njenega moža sv. Henrika.

 

Po maši smo se odpravili proti turistični kmetiji Razgoršek. Naša članica ga. Kugler nam je pripravila okusen golaž ter domači kruh. Po kosilu nam je gospodar povedal nekaj o začetkih razvoja turizma na kmetiji. Zanimiva je obnovljena farovška zidanica. V njej je še staro kmečko orodje. Poslopje je obnovljeno v originalni podobi.

 

Odpravili smo se nazaj proti Šmartnem. Spotoma smo si ogledali razstavo lesenih skulptur pri rezbarju. Pohod smo zaključili v piceriji Emma, posladkali smo se s sladoledom in v veselem razpoloženju razšli vsak na svoj dom.

 

Tekst in foto: Irena Šelih

Oglejte si tudi