Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
5°C
PON.
26°C
4°C
Oceni objavo

Občni zbor Društva podeželskih žena Meta

OBČNI ZBOR

Zopet je leto naokoli in v Društvu podeželskih žena Meta je bil letni pregled dela in tudi volilno leto.

Tako smo v upravnem odboru in v častnem razsodišču zamenjale nekaj članic, za predsednico pa smo izbrale kar dosedanjo.

 

V letu 2019 smo praznovale 40-letnico organiziranega združevanja in delovanja kmetic na področju bivše skupne celjske občine. Vsako leto imamo v programu izvedbo treh ali štirih kulinaričnih delavnic, eno razstavo, dve ekskurziji, en pohod, sodelujemo pri vseslovenskem shodu kmetov na Ponikvi, pripravimo prikaz in predavanje na temo pridelovanja zelenjave, obrezovanja dreves, organiziramo dogodek ob zaključek leta, sodelujemo na raznih prireditvah ter se povezujemo s sorodnimi društvi na regijskem nivoju. Sodelovale smo na velikonočni razstavi pirhov v hrvaškem Gudovcu v organizaciji Društva žena Gudovac.

 

Pripravimo tudi kakšno pogostitev z uporabo čim več možnih domačih surovin, ki jih pridelamo na naših kmetijah, s čimer poskušamo ljudi spodbuditi, da tudi sami poiščejo ter uporabijo pridelke in izdelke iz bližnjih kmetij.

 

Ker druženja po uradnem delu občnega zbora brez dobrega petja ni, smo v goste povabile Arclinske fante, ki so nam z ubranim petjem domačih slovenskih pesmi polepšali večer.

Da po okusni večerji ne bi kar odšle, so naše članice pripravile modno revijo z naslovom Moda na vasi. Spretne članice so prikazale modo, nam pa ni manjkalo smeha, ki ga je bilo v izobilju.

Vse lepo hitro mine in tako je hitro minil čas tudi nam. Vse članice in tudi vse, ki vas zanima naše delo, ste vabljene na naše delavnice, izlete, prikaze, predavanja in še kaj, saj nam znanja ter druženja vedno manjka.

 

Tekst in foto: Irena Šelih

Oglejte si tudi