Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Dogajanja v planinskem društvu

Korak postaja počasnejši, krajši in notranji glas šepeče: "Še malo, malooo!" Nekaj me vleče tja, kjer je nepozaben razgled, kjer je še let ptice drugačen od tistega v dolini. Ja, razgled je tisti, ki me vleče tja gor. Oko zaobjame to lepoto in spomin poišče prostor v srcu. Se pa zgodi, da megla zagode našim pričakovanjem. Pa si rečem, da bo drugič dar narave sladkejši.
Lepih nizanj spominov ni manjkalo. Mislim potepanj po naši lepi Sloveniji. Planinsko društvo je v teh prvih mesecih leta organiziralo in vodilo na Veliki Javornik, Kraški rob, Planino nad Vrhniko in izvedlo tradicionalni pohod na Kunigundo. Vključili smo se v čistilno akcijo Vojnika in urejali hrib pri Sv. Tomažu. Nedeljske in praznične dni smo na Koči pri Tomažu popestrili z raznimi dejavnostmi. Ob pustu smo pekli krofe, ob prvem maju smo obiskovalce presenetili z golažem, naslednji dan pa s "šnitami." Tudi letos je bil organiziran "popoldan špargljev". Za prste obliznit … njami. Hvala, Zdenko.

Ko zapoje zvon na tem lepem hribu, zvabi romarje k maši. In takrat, takrat nam naš gospod župnik, Anton Perger, poda modrosti, ki so pogosto tema pogovorov in naših razmišljanj.

Izvedli smo tudi občni zbor, malo drugače, kot smo vajeni. In dali ogromno dela naši tajnici Poloni, ki nas prijazno vabi na izlete, ture, prireditve društva prek spleta, FB. Dogajanja pri nas lahko spremljate preko FB ter spletne strani društva. In vabljeni v korak z nami!

Tekst: Zvonka Grum

Foto: arhiv PD

Oglejte si tudi