Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Naj živi Karantanija

Dramska skupina Vojnik je, tako kot mnogi drugi, z veseljem pozdravila sproščanje ukrepov ob koronavirusu in se lotila vaj za novo igro. Njena premiera je bila predvidena že leta 2021, saj imamo tradicijo, da novo igro predstavimo vsako drugo leto. Žal so ukrepi še naprej vztrajali, se zaostrovali in sproščali, tako da smo z vajami začeli šele leta 2022. Pridno smo delali dvakrat do trikrat na teden in ob dnevu državnosti (25. junija) premiero komedije Naj živi Karantanija končno predstavili na domačem odru v Vojniku. Sodelovalo je deset igralk in igralcev, tokrat je prvič aktivno sodelovala pri igri tudi šepetalka in ni samo po tekstu spremljala igre.

Komedija Naj živi Karantanija je bila krstno uprizorjena na našem odru, saj je Alice Čop scenarij napisala prav za nas, na kar smo ponosni. Režijo in scenografijo je tokrat prvič prevzel Kajetan Čop, scenograf, režiser in igralec, ki je magistriral na gledališki akademiji v Pragi. Vsi smo se veliko naučili, ker je imel »naš« Kajetan čisto drugačen pristop do ustvarjanja končne podobe predstave.

Ko smo komedijo postavili na oder za obiskovalce, je bil hkrati tudi že čas začetka dopustov, zato smo uspeli odigrati le eno predstavo. Mislimo, da je bila zelo uspešna; seveda lahko več povedo tisti, ki so si jo ogledali. Vsem tistim, ki je še niste videli, sporočamo, da si jo boste lahko ogledali v jeseni, ko bomo igro ponovno obudili in začeli tudi gostovati po bližnji in daljni okolici.

Tekst: Tina Krivec

foto: lastni arhiv

Oglejte si tudi