Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Delavnice glinenih izdelkov

Društvo upokojencev Vojnik je decembra lani razširilo dejavnost še na delavnice glinenih izdelkov. Članice društva upokojencev smo za svoje delovanje uresničile zamisel, ki je tlela že kar nekaj mesecev.

 Udejanjile smo jo s pridobitvijo dobre poznavalke – mojstrice tehnik obdelave in dela z glino, gospe Majde Schloser. Za doseganje znanja in dobrih rezultatov namreč potrebujemo strokovno vodenje. Skupina osmih udeleženk je v treh mesecih osvojila že kar nekaj spretnosti in tehnik, vendar kot pravimo, vaja dela mojstra. Naši glineni izdelki so po ocenah mentorice, gospe Majde, vedno bolj izpopolnjeni in unikatni.

 

Navdušenje in veselje do ustvarjanja različnih glinenih izdelkov nas druži v prijetno skupino, skupno delo in sproščeno vzdušje pa nas motivirajo tudi v rekreativnem smislu. Prav zaradi tega želimo naše delavnice obogatiti, oziroma razširiti za novo skupino (8 udeležencev je namreč optimalno število), zato dajemo pobudo, da se člani društva upokojencev prijavijo v društveni pisarni. Ob zadostnem številu prijavljenih bo druga skupina lahko začela z delom takoj, tudi v popoldanskem času.

 

Nataša Jodeh

Oglejte si tudi