Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Čistilna akcija PD Vojnik

"Kam le čas beži …" bi lahko zapeli, ko smo se v sredo popoldan zbirali pri Koči na Tomažu. Leto se je obrnilo, kot bi mu kdo dal pospešek. Tudi lani ta čas smo se dobili, vsak s svojim orodjem in pripomočkom, da smo pograbili travnik, pobrali smeti na poteh, očistili okrog koče in v njej. Pomlad je kar vabila na plano in veter, zvesti spremljevalec letošnjih dni, nam je tu in tam ponagajal.
Tako smo delovno opremljeni zavihali rokave in kamor koli sem pogledala, je nekdo grabil, nekdo pometal, drug pobiral in odnašal. Po dveh urah se je že poznalo delo pridnih rok. Vonj trav, cvetja, ptičje petje in nagajiv veter so dodali čar nam dragemu hribu, ki ga radi obiskujemo. Prav je, da smo z delovno akcijo naredili ta prostor še prijaznejši, lepši, prijetnejši in bolj urejen. Pravo pomladansko čiščenje!

Polona, Marija in Damjana so se lotile del v koči. Sonja pred kočo. Predsednik Tomaž je organizacijo prepustil Dragu  našemu gospodarju koče. Vedelo se je kdo, kaj, kje. V hrib so se pogumno "zagnali" Zdravko, Vojko, Vili, oba Uroša in Tomaž. Delovno motivirana Minka se jim je korajžno pridružila. Prav tako Nataša in Milanka. Danica je imela delo v kleti. Franc, Jože in Franci so grabili, odvažali in urejali del pred domom in pobočja proti cerkvi. Branko je pregledal še pot levo od koče in pokazal spretnosti markacista. Jože je urejal ograjo, Ivan pa je zadovoljen ugotavljal, kako uigrana delovna skupina smo in da predsednik Tomaž obvlada vse orodje!

Po delu smo sedli k malici, ki jo je prispevalo društvo. Ker je predsednik Tomaž ta dan imel rojstni dan, je za pijačo poskrbel on. Presenetila ga je Neli, ki mu je prinesla torto. Vse najboljše, Tomaž! Vemo, da boš dobro vodil!

Tekst in foto: Zvonka Grum

 

Oglejte si tudi