Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Dejavnosti MDDI Celje

Včasih je sreča en korak, en nasmeh, en stisk roke … V društvu se trudimo, da ponudimo roko in utremo pot do sreče in lepšega jutri.
V okviru dejavnosti smo se v jeseni odpravili z invalidi in spremljevalci v Prekmurje, kjer smo si ogledali Bukovniško jezero z energetskimi točkami. To jezero nudi 26 energetskih toč, njegovo blagodejno in zdravilno sevanje pa nam ponuja sprostitev.

Ogledali smo si tudi podjetje Ocean Orchids, vrt s proizvodnjo orhidej in tropskih rastlin, kjer vsak dan zacveti okoli 4000 orhidej. V vrtu smo lahko poleg številnih botaničnih vrst orhidej občudovali zanimive tropske in subtropske rastline iz celega sveta. V šest metrov visokem objektu smo od blizu videli številne rastline: banane, avokado, vaniljo, papajo, mango, ananas, ilang, taro, ingver, karambolo ter številne druge.

Nato smo se odpravili še v Gornjo Dubravo, kjer smo si ogledali znamenitosti kraja. V gostišču Jelena so nas pričakali z glasbo in odlično hrano. Sledil je krst mošta in po petju ter plesu se je bilo treba odpraviti proti domu. Udeleženci so bili nad tem druženjem zelo navdušeni in predlagali so, da si v teh krajih pripravimo tudi zaključek leta.

 

In res, ogledali smo si Ptujsko Goro in ob lepem programu pričarali silvestrovanje. Ko nam misli odplavajo nazaj, se spomnimo lepih trenutkov, ki smo jih preživeli skupaj. Potarnali smo si, se poveselili in tako spisali še zadnji list leta. Zaželeli smo si zdravja, sreče z željo po vsem dobrem, po ponovnem druženju. Kako malo je potrebno za veselje, s stiskom roke ob občutku, da je nekdo z nami, ki nas razume, ki nam osuši rosno oko. Obljubili smo si, da se kmalu spet srečamo.

 

In že smo se zbrali ob novem letu na tradicionalnem novoletnem pohodu okoli Šmartinskega jezera. Lepih želja, stiskov rok in objemov je bilo nešteto.

Prijazna lastnica Pušn šanka "Pr' Tini" nam je odstopila prostor, da smo lahko pripravili okrepčilo. Za okusen golaž sta poskrbela Zdenko in Drago.

Najprej so nas pozdravili glasbeniki, Janko s svojima vnukoma, Franci s klarinetom in Franček s harmoniko. Tega druženja se je udeležilo kar nekaj starejših članov in težje pomičnih invalidov, ki so ob pomoči prehodili kratko pot. Po uvodnem predavanju smo se razdelili v skupine in se podali na pot. Ko smo se vrnili, je bilo za okrepčilo poskrbljeno, domača glasba je božala naša srca in pete so nas srbele. Nihče ni bil utrujen, peli in plesali smo v pozno popoldan ob odličnem pecivu članic, čaju in drugih napitkih.

Naužili smo se čistega zraka, se razgibali, peli in plesali, se družili in ta dan je bil popoln. Želimo si, da bi bilo takih trenutkov, ki so prijetni za telo in dušo, še veliko.

 

Hvala vsem, ki se trudite in pomagate, da nam je lepo, da nam je dan, ko smo skupaj, spodbuda za dni, ko nam ne gre najbolje, ko smo žalostni in potrti. Druženje nam res nahrani dušo in telo.

 

Tekst in foto: Dragica Mirnik

Oglejte si tudi